Ασφαλίζοντας τα οχήματα του μέλλοντος... σήμερα!

Ασφαλίζοντας τα οχήματα του μέλλοντος... σήμερα!

Ο νέος σύγχρονος κόσμος που ανοίγεται μπροστά μας, φέρνει νέες επιλογές αλλά και προκλήσεις στην υπόθεση της μετακίνησης. Με ζητούμενο την οικονομία, την ασφάλεια για την υγεία και την προστασία του περιβάλλοντος, πολλά νέα μέσα έρχονται να αντικαταστήσουν τα παλιότερα και να αλλάξουν την έννοια της μεταφοράς όπως τη γνωρίζαμε. 

Ορισμένα τέτοια μέσα μεταφοράς ήδη «απορροφώνται» από τις κοινωνίες, ενώ άλλα βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο. Επιλογές, όπως η μικροκινητικότητα και τα αυτοκίνητα που παράγουν λιγότερους ρύπους, διαμορφώνουν ήδη θέματα συζήτησης γύρω από τις μετακινήσεις του αύριο. Την ίδια στιγμή, σε πειραματικό επίπεδο «τρέχουν» λύσεις που μέχρι πρότινος βρίσκαμε μόνο στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, όπως τα οχήματα χωρίς οδηγό. 

Σε αυτό το νέο περιβάλλον, η INTERAMERICAN, «βλέπει μπροστά». Στόχος της να υποστηρίξει μέσα της ασφάλισης (αλλά και γενικότερα στο επίπεδο παροχής υπηρεσιών) λύσεις που διευκολύνουν τους ανθρώπους στις καθημερινές μετακινήσεις, παρέχοντας επιλογές μεταφοράς ασφαλείς, γρήγορες, προσιτές και φιλικές προς το περιβάλλον.

Τα πρώτα βήματα έχουν ήδη γίνει με την έμπρακτη υποστήριξη καινοτόμων ιδεών. Ας τα δούμε, λοιπόν, από κοντά...

Ασφάλεια για ηλεκτροκίνητα οχήματα. Τι προσφέρει η συνεργασία της ANYTIME με την Kineo

Τα ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα είναι αποτελεσματικά και οικονομικά μέσα μετακίνησης για μικρές αποστάσεις μέσα στις πόλεις. Προσφέρουν μία οικονομική εναλλακτική στη μετακίνηση, μπορούν να συνδυαστούν με μειωμένη χρήση αυτοκινήτου ή μέσων μαζικής μεταφοράς, δίνουν τη δυνατότητα για μία πιο ανθρώπινη επαφή με την πόλη, ενώ παράλληλα φροντίζουν τη φυσική μας κατάσταση.

Αξιολογώντας τη νέα αυτή τάση, η INTERAMERICAN επιλέγει να εμπιστευθεί τους πολίτες που επιλέγουν υπεύθυνα αυτόν το νέο τρόπο μετακίνησης, ασφαλίζοντας ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα μέσω της ANYTIME, σε συνεργασία με την Kineo, η οποία δραστηριοποιείται στην ενοικίασή τους. Εξασφαλίζει καλύψεις με υψηλή ποιότητα που αφορούν τόσο το όχημα (αστική ευθύνη, ίδιες ζημιές, ολική κλοπή, πλήρης οδική βοήθεια, νομική προστασία), όσο και τον οδηγό (προσωπικό ατύχημα, έξοδα ιατροφαρμακευτικών δαπανών, έξοδα αντικατάστασης/επισκευής οπτικών, έξοδα οδοντιατρικής αποκατάστασης). Έτσι κάθε σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να επιλέξει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα περιορίζοντας ταυτόχρονα και το ρίσκο.

Θέλετε να δοκιμάσετε την εμπειρία μετακίνησης με ηλεκτρικό πατίνι η ποδήλατο; Μάθετε περισσότερα

Ασφάλιση από την ΑΝΥΤΙΜΕ για τα πρώτα οχήματα χωρίς οδηγό 

Όλοι θυμούνται την υλοποίηση μίας υπόσχεσης από το μέλλον, όταν το 2015, όταν τα πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγό δοκιμάστηκαν σε διαδρομές στους δρόμους των Τρικάλων. Ήταν η πρώτη την πιλοτική εφαρμογή αυτοκινούμενων οχημάτων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του πρωτοποριακού έργου “CityMobil2”. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από το 7ο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη, σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων και την Αναπτυξιακή Εταιρεία “e-trikala Α.Ε.”.

Η INTERAMERICAN και η Αnytime ασφάλισαν τα αυτοκινούμενα οχήματα, με κάλυψη αστικής ευθύνης και οδικής βοήθειας. Στόχος της ήταν και παραμένει να ενθαρρύνει κάθε προσπάθεια που μας πηγαίνει ένα βήμα πιο κοντά σε μία προηγμένη κοινωνία που μπορεί να προσφέρει περισσότερες ευκολίες στους πολίτες της.

Τα Τρίκαλα είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν επιλεγεί για τη φιλοξενία της πιλοτικής κυκλοφορίας των αυτοματοποιημένων οχημάτων- λεωφορείων, αναλαμβάνοντας την παγκόσμια πρωτοτυπία των δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας σε αστικό περιβάλλον. Άλλες πόλεις που συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή του “CityMobil2”, εκτός από τα Τρίκαλα, είναι οι Λεόν (Ισπανία), Λα Ροσέλ (Γαλλία), Βαντάα (Φινλανδία) και Οριστάνο (Σαρδηνία).

Μάθετε περισσότερα για αυτή τη συνεργασία στο blog της Anytime

Ασφαλίζοντας το πρώτο drone διανομής φαρμάκων 

Τα drones φέρνουν μια νέα εποχή στην γρήγορη μεταφορά εμπορευματικών αγαθών μικρού όγκου. Το πρώτο τέτοιο drone στην Ελλάδα, πέταξε δοκιμαστικά στα Τρίκαλα, μεταφέροντας φάρμακα, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Η Anytime του ομίλου της INTERAMERICAN, ήταν χορηγός της πρωτοποριακής πιλοτικής δοκιμής, συνδέοντας το όνομά της καινοτομία για ακόμη μία φορά: ασφάλισε το συγκεκριμένο drone ενισχύοντας έτσι την επιτυχή ολοκλήρωση της δράσης.

Όλα αυτά και πολλά άλλα, διαμορφώνουν το οικοσύστημα καινοτομίας της INTERAMERICAN! Το INTERAMERCAN INNOVATION HUB αναζητά λειτουργικές ψηφιακές λύσεις που συμπληρώνουν την ασφάλιση, με μια καθημερινή εμπειρία μετακίνησης. Και στην ευρύτερη αυτή πρωτοβουλία, μπορείτε να συμμετάσχετε και εσείς, σε μια προσπάθεια να κτιστούν υπηρεσίες πέρα από τα όρια της ασφάλισης!

Δεν έχει σημασία αν είστε μια νεοσύστατη εταιρεία, ένα προοδευτικό πανεπιστήμιο ή μια μεγάλη επιχείρηση. Αν έχετε ένα ψηφιακό working solution, που σχετίζεται με την καινοτόμο μετακίνηση, θα χαρούμε να μας το παρουσιάσετε!

Μάθετε περισσότερα για το INTERAMERICAN INNOVATION HUB εδώ