Άρχισε το ξήλωμα στο νόμο για τα μπλοκάκια;

Άρχισε το ξήλωμα στο νόμο για τα μπλοκάκια;

Σε φιάσκο απειλεί να εξελιχθεί η εφαρμογή του νόμου για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών με την κυβέρνηση να εξετάζει ακόμη και την πλήρη αναστολή του για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς έχουν ανακύψει σοβαρά προβλήματα με την εφαρμογή του ενώ διαπιστώνεται σημαντικός κίνδυνος απώλειας δημοσίων εσόδων.

Τις τελευταίες ώρες γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο Εργασίας προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα αντιμετωπίζουν την αδυναμία των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν μέσα στον κυκεώνα των διαφορετικών ρυθμίσεων του νόμου και παράλληλα να ελαφρυνθούν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες – μισθωτοί που καλούνται να επωμιστούν το βάρος πολύ μεγάλων ποσών για τις ασφαλιστικές τους εισφορές με βάση τα εισοδήματα του 2015.

Οι πληροφορίες που διοχετεύονται αναφέρουν ότι εξετάζονται διάφορες εναλλακτικές, με το κύριο βάρος των τροποποιήσεων να πέφτει στους μισθωτούς που έχουν παράλληλα και εισόδημα από μπλοκάκι. Για τις κατηγορίες αυτές εξετάζεται είτε σταδιακή κλιμάκωση των εισφορών μέχρι το 27%, είτε ακόμη και πλήρη απαλλαγή τους από τις εισφορές εφόσον έχουν μόνον έναν εργοδότη.

Βασίλης Γεώργας