7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Aramco: Τετραπλάσια καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο

Aramco: Τετραπλάσια καθαρά κέρδη στο δεύτερο τρίμηνο
Shutterstock

Τετραπλασίασε τα καθαρά της κέρδη στο β' τρίμηνο του έτους η Aramco. Η κρατική πετρελαϊκή εταιρία της Σαουδικής Αραβίας ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών της αγοράς πετρελαίου.

Η ανάκαμψη της ζήτησης αλλά και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου θεωρούνται οι βασικοί "υπαίτιοι" για την θεαματική αύξηση των κερδών σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Παράλληλα, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνδυασμό με τις εμβολιαστικές εκστρατείες σε παγκόσμια κλίμακα αλλά και οι συντονισμένες κρατικές προσπάθειες ανάκαμψης μέσω μέτρων και δανεισμού, επιτάχυναν σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα. Από αυτή τη συγκυρία βοηθήθηκε η Aramco σημαντικά. 

«Τα αποτελέσματά μας στο δεύτερο τρίμηνο αντανακλούν την ανάκαμψη στην παγκόσμια ζήτηση ενέργειας και οδεύουμε στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, έχοντας μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, αλλά και ευελιξία, καθώς η παγκόσμια ανάκαμψη ενισχύει τη δυναμική της» ανέφερε σε μία ανακοίνωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Aramco Αμίν Νάσερ.

Τα καθαρά κέρδη της Aramco αυξήθηκαν στα 95,47 δισεκατομμύρια ριάλ (25,46 δισεκατομμύρια δολάρια) για το τρίμηνο που έληξε την 30η Ιουνίου από 24,62 δισεκατομμύρια ρίαλ, πριν από ένα χρόνο.

Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 23,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το μέσο επίπεδο κερδών στις εκτιμήσεις πέντε αναλυτών.