Aptiv: Νέα πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης με ασύρματες αναβαθμίσεις

Aptiv: Νέα πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης με ασύρματες αναβαθμίσεις

Η εταιρεία παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτων Aptiv PLC αποκάλυψε σήμερα τη νέα πλατφόρμα αυτόνομης οδήγησης τεχνολογίας επόμενης γενιάς, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία ευρεία γκάμα οχημάτων και να ενημερώνεται ασύρματα ώστε οι κατασκευαστές αυτοκινήτων να αναβαθμίζουν τα χαρακτηριστικά των οχημάτων και να διορθώνουν τυχόν σφάλματα.

Ο επικεφαλής τεχνολογίας της Aptiv Γκλεν ντε Βος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι ο πυρήνας της νέας πλατφόρμας παραμένει ο ίδιος είτε χρησιμοποιείται σε μικρά είτε σε μεγάλα οχήματα – τα μεγαλύτερα οχήματα απαιτούν απλώς περισσότερους αισθητήρες ή κάμερες.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων διεθνώς καθώς αναπτύσσουν τους αισθητήρες, τα ραντάρ και τις κάμερες που είναι απαραίτητα για την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, είναι το κόστος.

Για τις αυτοκινητοβιομηχανίες, «η ανάπτυξη και η επικύρωση αυτών των συστημάτων μπορεί να κοστίσει πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο ντε Βος. «Αυτή η πλατφόρμα μειώνει δραματικά το κόστος και προσφέρει στους κατασκευαστές την ευκαιρία σημαντικής εξοικονόμησης δαπανών».

Το 2019, η Hyundai και η Aptiv δημιούργησαν μία κοινοπραξία αξίας 4 δισ. δολαρίων με την ονομασία Motional και σκοπό τη δημιουργία τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης ώστε να είναι μεταξύ των πρώτων που θα λανσάρουν πλήρως αυτόνομα οχήματα στους δρόμους.