Απροσδόκητη αποχώρηση του γενικού οικονομικού διευθυντή της RBS

Απροσδόκητη αποχώρηση του γενικού οικονομικού διευθυντή της RBS

Ο γενικός οικονομικός διευθυντής της Royal Bank of Scotland Group Plc, Γιούεν Στίβενσον, παραιτήθηκε απροσδόκητα για να αναλάβει μια άλλη άγνωστη θέση, αφήνοντας την τράπεζα σε «αναστάτωση» για την αντικατάστασή του.

Η αναχώρηση του Στίβενσον αφήνει την Άλισον Ρόουζ, την ανώτατη γυναίκα τραπεζίτη της RBS, ως τον πιο πιθανό εσωτερικό διάδοχο να γίνει διευθύνων σύμβουλος, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ο 52χρονος Στίβενσον, ο οποίος εργαζόταν για την RBS για περίπου τέσσερα χρόνια, ήταν ένας από τους δύο εσωτερικούς υποψηφίους που θεωρήθηκε πιθανός αντικαταστάτης του επικεφαλής Ρος ΜακΓιούεν, σύμφωνα με πηγές.

Η έξοδος του CFO είναι μια «απροσδόκητη και σημαντική ζημία» για την τράπεζα, δήλωσε ο αναλυτής της Investec, Ian Gordon,

Είχε «ιδιαίτερα ισχυρή αξιοπιστία» με την αγορά μετά την «αξιέπαινη διαχείρισή του» της τράπεζας κατά τη διάρκεια μιας άνευ προηγουμένου περιόδου αναδιάρθρωσης.

Η RBS εντείνει την αναζήτησή της για αντικατάσταση του Ρος ΜακΓιούεν, αφού η τράπεζα έφτασε τελικά σε συμφωνία για να πληρώσει στις αρχές των ΗΠΑ 4,9 δισεκατομμύρια δολάρια για μια υπόθεση απομίμησης στεγαστικών χρεογράφων που καλύπτονται από στεγαστικά δάνεια.