Apple: Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα

Apple: Υψηλότερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν τα αποτελέσματα του δ' τριμήνου του 2019 που ανακοίνωσε η Apple.

Συγκεκριμένα, η Apple ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 13,7 δισ. δολάρια ή 2,91 δολάρια ανά μετοχή το δ'' τρίμηνο του 2019 από 14,1 δισ. δολάρια ή 3,05 δολάρια ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 2,83 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 64 δισ. δολάρια, από 62,9 δισ. δολάρια το προηγούμενο έτος, την ώρα που οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet ανέμεναν έσοδα 63 δισ. δολάρια.

Τέλος πτωτικά κινήθηκαν τα έσοδα της Apple από τα iPhones, στα 33,4 δισ. δολάρια από 37,2 δισ. δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2018, κινούμενα ωστόσο υψηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών που ανέμεναν οι πωλήσεις των smartphones να διαμορφωθούν στα 32,8 δισ. δολάρια.

Ο Tim Cook,  διευθύνων σύμβουλος της Apple Inc, ανέφερε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων: «Καταλήγουμε σε ένα εντυπωσιακό οικονομικό έτος με το μεγαλύτερο τζίρο που σημειώσαμε στην ιστορία μας κατά το δ'' τρίμηνο. Την άνοδο αυτή ενίσχυσε η επιταχυνόμενη ανάπτυξη των υπηρεσιών μας, η Wearables κατηγορία καθώς και η iPad κατηγορία. Παράλληλα με τους καταναλωτές και τους κριτικούς που δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τα νέα iPhones, αν μη τι άλλο είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το επερχόμενο εορταστικό τρίμηνο».