Apple: Τα μεγέθη τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις με «οδηγό» τις πωλήσεις στη Κίνα

Apple: Τα μεγέθη τριμήνου ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις με «οδηγό» τις πωλήσεις στη Κίνα

Η Apple ανέφερε τριμηνιαίες πωλήσεις και κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν premium εκδόσεις 5G iPhone της εταιρείας την ώρα που αυξήθηκαν και οι εγγραφές στις συνδρομητικές υπηρεσίες της.

Συνολικά, οι πωλήσεις της Apple έκαναν άλμα 36% από το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Οι πωλήσεις του iPhone ειδικότερα αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50% σε ετήσια βάση.

Αναλυτικότερα, η Apple εμφάνισε κέρδη ανά μετοχή 1,30 δολαρίων αντί 1,01 δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Τα έσοδά της έκαναν άλμα 36% στα 81,41 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 73,30 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα από το iPhone ανήλθαν στα 39,57 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές τα τοποθετούσαν στα 34,01 δισ. δολάρια. Σε σχέση με πέρυσι, εμφανίζονται αυξημένα κατά 49,78%. Τα έσοδα από τις υπηρεσίες κατέγραψαν άνοδο 33%, στα 17,48 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από την κατηγορία «Αλλα Προϊόντα» έκαναν άλμα 40% στα 8,76 δισ. δολάρια. Αύξηση 16% σημείωσαν τα έσοδα από το Mac και κατά 12% τα έσοδα από το iPad.

Η αύξηση των πωλήσεων της Apple προήλθε από την Κίνα, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος Τιμ Κουκ είπε στο Reuters ότι οι πελάτες αγοράζουν αξεσουάρ όπως το Apple Watch για να ταιριάζουν με τα iPhone τους. Οι πωλήσεις στη Κίνα αυξήθηκαν 58% στα 14,76 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 26 Ιουνίου. 

«Το τρίμηνο αυτό είχαμε μία αυξανόμενη αίσθηση αισιοδοξίας από τους καταναλωτές στις ΗΠΑ και ανά τον κόσμο, μία νέα ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Αλλά όπως μας έδειξαν και οι τελευταίοι 18 μήνες, η πρόοδος που έγινε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο ότι θα συνεχιστεί» εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.  «Δεν ήταν μόνο το iPhone. Είχαμε ένα νέο τριμηνιαίο ρεκόρ για τα Mac, για φορητά, οικιακά και αξεσουάρ και για υπηρεσίες στην Κίνα» δήλωσε ο Κουκ στο Reuters.