Apple: Πλήγμα για την βιομηχανία ένας συμβιβασμός με την Qualcomm

Apple: Πλήγμα για την βιομηχανία ένας συμβιβασμός με την Qualcomm

Πλήγμα για τη βιομηχανία των smartphones θα αποτελέσει ένας ενδεχόμενος συμβιβασμός με την Qualcomm, σύμφωνα με την Apple, καθώς η απαγόρευση πώλησης των iPhone στην Κίνα θα αποδυναμώσει τη δραστηριότητα του τεχνολογικού γίγαντα.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η Qualcomm κέρδισε προσωρινά μέτρα έναντι παλαιότερων iPhone της Apple.
Πιο συγκεκριμένα, ένα κινεζικό δικαστήριο διέταξε την απαγόρευση πωλήσεων μερικών παλαιότερων μοντέλων iPhone για παραβίαση δύο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Qualcomm, αν και οι δικηγόροι που ασχολούνται με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας εκτιμούσαν ότι η εφαρμογή της απαγόρευσης είναι ακόμη «μακρινή απειλή».

Τα προσωρινά μέτρα του κινεζικού δικαστηρίου αφορούν την πώληση των iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X.

«Σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια διπλώματα ευρεσιτεχνίας για να προσφύγουμε και εναντίον των τριών νέων μοντέλων iPhone» επισήμανε στους Financial Times ο Jiang Hongyi, δικηγόρος στα γραφεία της Lexfield Law Offices, που εκπροσωπεί την Qualcomm.

Η υπόθεση, αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας διένεξης περί διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μεταξύ των δύο αμερικανικών εταιρειών που περιλαμβάνει δεκάδες αγωγές.

Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία ήρθε σε μια περίοδο που Ουάσινγκτον και Πεκίνο διεξάγουν «ευαίσθητες» εμπορικές διαπραγματεύσεις, ανεβάζει την ένταση στη μάχη για τις πτέντες ευρεσιτεχνίας στη μεγαλύτερη αρένα κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.

Η αντίδραση της Apple υπογραμμίζει τη σημασία που έχει γι'' αυτήν η κινέζικη αγορά, καθώς και τον κρίσιμο ρόλο της Qualcomm ως προμηθευτή τεχνολογίας σε εταιρείες όπως η Huawei Technologies Co. και η Xiaomi Corp.

Τέλος, η Apple δήλωσε σήμερα ότι θα προωθήσει μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για τους χρήστες της στην Κίνα στις αρχές της εβδομάδας, ώστε να αντιμετώπισουν λειτουργικά προβλήματα που προκύπτουν από τα εν λόγω ζητήματα στις πατέντες ευρεσιτεχνίας.