Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 09:05

-A +A

Apple: Κέρδη - ρεκόρ από τις αυξημένες πωλήσεις το δ΄ τρίμηνο

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020, 09:05
Apple: Κέρδη - ρεκόρ από τις αυξημένες πωλήσεις το δ΄ τρίμηνο
-A +A

Η Apple ανακοίνωσε νέα κέρδη ρεκόρ στο τελευταίο τρίμηνο του 2019, επιτυγχάνοντας ένα από τα μεγαλύτερα τριμηνιαία κέρδη για εταιρεία με αποτέλεσμα να ενισχυθεί και η τιμή της μετοχής της, που υπερδιπλασιάστηκε τον τελευταίο χρόνο. Τα οικονομικά αποτελέσματα οφείλονται στις πωλήσεις τηλεφώνων iPhone, «έξυπνων» ρολογιών (Apple Watch) και ασύρματων ακουστικών (AirPods) που αυξήθηκαν κατά 44%.

Όπως αναφέρει ο Guardian οι συνολικές πωλήσεις από όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες της (Apple Pay, Apple Arcade, Apple TV+) στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 αυξήθηκαν κατά 8% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2018, φθάνοντας τα 91,8 δισ. δολάρια, ενώ τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 22,2 δισ. δολ., αυξημένα κατά 11%. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 4,99 δολάρια (αύξηση 19%)

Οι πωλήσεις iPhones  αυξήθηκαν κατά σχεδόν 8%, από 52 δισ. δολάρια πριν ένα χρόνο σε 56 δισ. δολ., με αιχμή τα νέα iPhone 11 και iPhone 11 Pro. Η αύξηση των πωλήσεων ήταν καλύτερη στην Ευρώπη (άνοδος 14% στο τελευταίο τρίμηνο) σε σχέση με την Αμερική (11%) και την Κίνα (3%).

Εκτιμάται ότι παγκοσμίως βρίσκονται πλέον σε λειτουργία πάνω από ενάμισι δισεκατομμύριο συσκευές της Apple (υπολογιστές Mac, κινητά iPhones, ταμπλέτες iPads κ.α.), έναντι 1,4 δισεκατομμυρίων πριν ένα έτος. Τα έσοδα από προϊόντα αξεσουάρ αυξήθηκαν κατά 37% στα 10 δισ. δολάρια.

Παράλληλα η εταιρεία έθεσε ως στόχο να έχει μέχρι το τέλος του 2020 μια παγκόσμια βάση 600 εκατομμυρίων συνδρομητών για τις διάφορες υπηρεσίες της (μουσική, τηλεόραση, ηλεκτρονικά παιγνίδια κ.α.), από 480 εκατομμύρια που έχει τώρα και 360 εκατομμύρια που είχε πριν ένα χρόνο. Τα συνολικά έσοδα από τις κάθε είδους υπηρεσίες της έφθασαν τα 12,7 δισ. δολάρια στο τελευταίο τρίμηνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Τιμ Κουκ, μιλώντας σε επενδυτές εξέφρασε την ανησυχία της εταιρείας  για τις επιπτώσεις του νέου κοροναϊού λόγω της μεγάλης σημασίας που έχει για την εταιρεία η Κίνα τόσο ως αγορά όσο και ως τόπος παραγωγής πολλών προϊόντων της, ενώ έκανε γνωστό, σύμφωνα με το Reuters, ότι η εταιρεία «παρακολουθεί στενά» το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα, το οποίο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το επόμενο τρίμηνο της.

AP Photo/Steven Senne)

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα