Απολύθηκε η διευθυντική ομάδα της εφημερίδας «Έθνος»- Η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ

Απολύθηκε η διευθυντική ομάδα της εφημερίδας «Έθνος»- Η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ

Παρελθόν για το «Έθνος» αποτελεί η διευθυντική ομάδα της εφημερίδας καθώς απολύθηκαν σήμερα ο διευθυντής Αντώνης Σκυλλάκος, οι διευθυντές σύνταξης Βαγγέλης Δεληπέτρος και Στέφανος Τζανάκης, καθώς και ο διευθυντής σύνταξης - επικεφαλής του ethnos.gr Κώστας Κυριακόπουλος.

Τις απολύσεις ανακοίνωσε μέσω facebook ο εκδότης του Έθνους, Νούλης Χατζηδημητρίου, ο οποίος αναφέρει στην ανάρτησή του: «Από βάθους καρδιάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ Αντώνη Σκυλλάκο και τους Διευθυντές Σύνταξης Βαγγέλη Δεληπέτρο, Στέφανο Τζανάκη, Κώστα Κυριακόπουλο για τις άοκνες προσπάθειές τους και την προσφορά τους στα έντυπα και στο ethnos.gr. Τους χαιρετώ, με ειλικρινή ευγνωμοσύνη και συγκίνηση».

ΕΣΗΕΑ: Έκπληξη και προβληματισμός

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ κάνοντας λόγο για πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά των ελληνικών ΜΜΕ στη χώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με μεγάλη έκπληξη και προβληματισμό πληροφορήθηκε την αποπομπή του συνόλου των διευθυντικών στελεχών των εφημερίδων «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», καθώς και της ιστοσελίδας «www.ethnos.gr», Αντώνη Σκυλλάκο, Βαγγέλη Δεληπέτρο, Στέφανο Τζανάκη και Κώστα Κυριακόπουλο. Το γεγονός της ομαδικής καθαίρεσης των στελεχών είναι πρωτοφανές στα χρονικά των ελληνικών ΜΜΕ στη χώρα. Ουδέποτε στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε παρόμοιο περιστατικό.  Καλούμε την εργοδοσία να ενημερώσει το συντομότερο σχετικά με τις προθέσεις της καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους συναδέλφους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» καθώς και στην ιστοσελίδα «www.ethnos.gr» σε συνέλευση την Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 στις 4:00 μμ στα γραφεία της εφημερίδας.