Απώλειες στην τουριστική κίνηση Βουλγαρίας και Ελλάδας από τα μπλόκα

Απώλειες στην τουριστική κίνηση Βουλγαρίας και Ελλάδας από τα μπλόκα

Μεγάλες είναι οι απώλειες τηs Ελλάδας και της Βουλγαρίας και στον τουριστικό τομέα από τα μπλόκα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δεύτερου καναλιού της βουλγαρικής κρατικής τηλεόρασης.

Αναλυτικά, πηγές από τουριστικά γραφεία της νότιας Βουλγαρίας αναμένουν 60.000 Βούλγαροι να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα με αφορμή την επέτειο για την εθνική επέτειο της Βουλγαρίας την 3η Μαρτίου.

Από την άλλη πλευρά περίπου 20.000 Έλληνες που παραδοσιακά επισκέπτόνται αυτή την εποχή την Βουλγαρία για σκι, αναμένεται να ακυρώσουν τις εκδρομές και οι απώλειες προβλέπεται να φτάσουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρουν τουριστικοί πράκτορες του Μπλαγκόεβγκραντ, μετά το κλείσιμο των συνόρων και για τα ιδιωτικά αυτοκίνητα και λεωφορεία, Βούλγαροι άρχισαν να ακυρώνουν τις κρατήσειs τους, που περισσότερο ήταν για την Θάσο, την Κέρκυρα και την Χαλκιδική.

Οι Βούλγαροι πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα την περίοδο του Πάσχα ανησυχούν επίσης, αν και οι Βούλγαροι τουριστικοί πράκτορεs είναι σίγουροι ότι μόλις θα αρχίσει η κανονική τουριστική περίοδος οι Έλληνες θα ανοίξουν τα σύνορα.

Τέλος λόγω του μικρότερου τουριστικού ρεύματος από την Ελλάδα, τα βουλγαρικά ξενοδοχεία χάνουν 350-400 χιλιάδες λέβα ανά ημέρα.