Απώλειες για τους προμηθευτές της Apple στην Ασία λόγω μειωμένης ζήτησης για το iPhone XR

Απώλειες για τους προμηθευτές της Apple στην Ασία λόγω μειωμένης ζήτησης για το iPhone XR

Συνεχή υποχώρηση σημειώνουν οι μετοχές των υποκατασκευαστών και προμηθευτών της Apple στην Ασία, μετά τη γνωστοποίηση ότι η εταιρεία από το Κουπερτίνο ζήτησε να σταματήσουν τα σχέδια για πρόσθετες γραμμές παραγωγής του iPhone XR.

Σαν αποτέλεσμα η μετοχή του κατασκευαστή του iPhone, Pegatron, με έδρα την Ταϊβάν υποχώρησε 5%, ενώ και η μετοχή της Foxconn απώλεσε 3,6%. Σημειωτέον ότι η Apple ο μεγαλύτερος πελάτης της Foxconn.

Στο ίδιο πλαίσιο οι μετοχές και άλλων προμηθευτών της Apple υπέστησαν απώλειες. Η κατασκευάστρια φακών φωτογραφικών μηχανών, Largan Precision, είδε την τιμή της μετοχής της να πέφτει 6%, ενώ και η μετοχή του κατασκευαστής ακουστικών εξαρτημάτων AAC Technologies με έδρα το Χονγκ Κονγκ έπεσε πάνω από 6%.

Το οικοσύστημα της Apple ταρακουνήθηκε όταν είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Apple ζήτησε από τους προμηθευτές της να μην προγραμματίσουν πρόσθετες γραμμές παραγωγής για το iPhone XR καθώς οι έως τώρα παραγγελίες είναι σχετικά αδύναμες, σε σχέση με τις προβλέψεις.