Απογοητευτική η απόδοση της Ericsson και στο δεύτερο τρίμηνο

Απογοητευτική η απόδοση της Ericsson και στο δεύτερο τρίμηνο

«Ψαλιδίζονται» εκ νέου οι προσδοκίες για την απόδοση του σουηδικού ομίλου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, Ericsson, το 2017, καθώς, σύμφωνα με το Reuters, στο δεύτερο τρίμηνο οι ζημίες ήταν υψηλότερες από τις αναμενόμενες.

Ηδη, η εταιρεία έχει περικόψει θέσεις εργασίας και δαπάνες προσπαθώντας να ανακάμψει, ενώ οι μετοχές της έχουν χάσει περίπου το 1/3 της αξίας τους τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλιστα, κάποιοι επενδυτές δεν κρύβουν πλέον την ανησυχία τους, εκτιμώντας πως ούτε το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει εκπονήσει ο νέος διευθύνων σύμβουλος Borje Ekholm θα είναι αρκετό για να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Ο εντεινόμενος ανταγωνισμός που επικρατεί στην αγορά από την κινεζική Huawei και τη φιλανδική Νokia σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι εμφανίζονται φειδωλοί σε δαπάνες ασκούν ισχυρές «πιέσεις» στην απόδοση της Ericsson.

Στο δεύτερο τρίμηνο, οι λειτουργικές ζημίες έφθασαν σε 1,2 δισ. σουηδικές κορώνες (145,3 εκατ. δολάρια) από 2,8 δισ. κορώνες που ήταν στο δεύτερο τρίμηνο πέρυσι και οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 49,9 δισ. κορώνες, χαμηλότερα σε σχέση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών του Reuters για πωλήσεις 50,5 δισ. κορωνών.