Αποχωρούν οι θεσμοί από την Αθήνα - Συνεχίζονται οι κυβερνητικές διαρροές από το ΑΠΕ

Αποχωρούν οι θεσμοί από την Αθήνα - Συνεχίζονται οι κυβερνητικές διαρροές από το ΑΠΕ

Χωρίς να ανοίξουν τα χαρτιά τους αποχωρούν σήμερα από την Αθήνα οι εκπρόσωποι των θεσμών, οι οποίοι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση από τη Δευτέρα

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, δεν αναμένεται να υπάρξει σαφής τοποθέτηση των ελεγκτών για το καυτό θέμα των συντάξεων, αφού το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό και η όποια απόφαση θα ληφθεί σε επίπεδο Eurogroup και όχι χαμηλότερο.

Στην κυβέρνηση πάντως συνεχίζουν το «παιχνίδι» των κυβερνητικών διαρροών. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, σήμερα το πρωί, μετά από τις επαφές με το οικονομικό επιτελείο, οι θεσμοί θεωρούν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας βιώσιμο και δεν μιλούν πλέον για αναβολή του (νομοθετημένου) μέτρου για τη μείωση των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου αλλά για ακύρωσή του.

Μάλιστα, οι ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτουν ότι για το γεγονός αυτό έχουν ήδη ενημερώσει και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως χθες, μέσω της ίδιας «οδού», το ΑΠΕ-ΜΠΕ μετέδιδε - τα σενάρια που επεξεργάζονται στην κυβέρνηση προβλέπουν πως περίπου 3,5 εκατ. πολίτες με μικρή περιουσία έως 80.000 ευρώ θα δουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μέσα στο 2019 και από εκεί και πάνω, το ποσοστό μείωσης θα φθίνει όσο αυξάνεται η συνολική περιουσία.