Από τις 3 ως τις 5 Ιουνίου το δεύτερο Startup Weekend Piraeus - Blue Growth

Από τις 3 ως τις 5 Ιουνίου το δεύτερο Startup Weekend Piraeus - Blue Growth

Στον Πειραιά πραγματοποιείται από τις 3 μέχρι τις 5 Ιουνίου το δεύτερο Startup Weekend Piraeus - Blue Growth, με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε όσους έχουν μια ιδέα ή μια λύση σε ένα πρόβλημα του κλάδου ναυτιλιακών να την κάνουν επιχείρηση.

Επίσης, στόχος είναι να δώσει την ευκαιρία σε όσους θέλουν να συμμετέχουν σε μια startup ή να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους, να βρουν μια ομάδα και να δώσουν ζωή σε μια επιχειρηματική ιδέα.

Απευθύνεται, όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές, σε οποιοδήποτε δημιουργικό άτομο άνω των 18, που αγαπά την καινοτομία και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει ως μέντορας, κριτής ή χορηγός μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον στο [email protected].

Από τη διαγωνιστική φύση της διοργάνωσης προκύπτει η αναγκαιότητα για αξιολόγηση των επιχειρηματικών ιδεών. Τον ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι κριτές. Στον χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκονται και οι μέντορες για να συνεισφέρουν κατά τη διάρκεια του τριημέρου με συμβουλευτική υποστήριξη, ομιλίες και παρεμβάσεις. Πρόκειται για ανθρώπους καταξιωμένους, ποικίλων κλάδων που έχουν αναδειχθεί με τις επιχειρηματικές αλλά και ακαδημαϊκές τους δραστηριότητες με διάθεση να για μελλοντική συνεισφορά και μετά το πέρας του τριημέρου.

Για τις νικητήριες ομάδες θα υπάρξουν βραβεία. Ενδεικτικά, τεχνολογικός εξοπλισμός, προγράμματα κατάρτισης, νομική και λογιστική υποστήριξη, επιχειρηματική καθοδήγηση, συντονισμός και δικτύωση.