Από την Καλιφόρνια στο Τέξας μετακομίζει ο Έλον Μασκ

Από την Καλιφόρνια στο Τέξας μετακομίζει ο Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Tesla μετακόμισε στο Τέξας και προειδοποίησε ότι θα μεταφέρει και τις επιχειρήσεις του εκεί, εγκαταλείποντας οριστικά την Καλιφόρνια. Στο Τέξας έχει ήδη μετεγκατατήσει και τα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος Μασκ.

Κατά τη διάρκεια ενός ψηφιακού συνεδρίου που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Wall Street Journal παραδέχτηκε ότι έχει εγκατασταθεί ήδη εγκατασταθεί στο Τέξας και άφησε αιχμές κατά της πολιτείας της Καλιφόρνια: «Όταν μια ομάδα νικά για πολύ καιρό, αρχίζει να εφησυχάζει και να θεωρεί τη νίκη δεδομένη. Και ξαφνικά αρχίζει να χάνει και στο τέλος χάνει και το πρωτάθλημα. Η Καλιφόρνια νικά εδώ και πάρα πολύ καιρό και νομίζω ότι έχει αρχίσει να θεωρεί κάποια πράγματα δεδομένα».

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας υπενθύμισε ότι η Tesla είναι η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία που έχει διατηρήσει την έδρα της στην Καλιφόρνια, ενώ και η SpaceX είναι η μοναδική αεροδιαστημική εταιρεία που συντηρεί κατασκευαστικές μονάδες στην πολιτεία.

«Κάποτε στην Καλιφόρνια υπήρχαν περισσότερα από 10 εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, ενώ παραδοσιακά η πολιτεία αποτελούσε το κέντρο της αεροδιαστημικής βιομηχανίας. Τώρα εκεί υπάρχουν μόνο οι δύο δικές μου εταιρείες. Θέλω να δώσω έμφαση σ’ αυτό, δεν έμεινε κανένας άλλος στην Καλιφόρνια».

Υπενθυμίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος βρίσκεται εδώ και καιρό σε σύγκρουση με τις πολιτειακές και τοπικές αρχές.

«Αν κάποιος συλληφθεί αυτός θα είμαι εγώ» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter με αφορμή την απαγόρευση των τοπικών αρχών και ειδικότερα της κομητείας Αλαμέδα να ξεκινήσει το εργοστάσιο την λειτουργία του, τον περασμένο Μάιο.

«Ειλικρινά αυτή είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Η Tesla θα μετακινήσει αμέσως τα κεντρικά της γραφεία και τα μελλοντικά της προγράμματα στο Τέξας/Νεβάδα. Και αν διατηρήσουμε κάποια κατασκευαστική δραστηριότητα στο Φρίμοντ, αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα μας αντιμετωπίσουν στο μέλλον», έγραψε προ ημερών σε σειρά από αναρτήσεις του στο twitter.