Από τη Βουλή η επικύρωση της τελικής σύμβασης πώλησης μετοχών ΤΑΙΠΕΔ - Lamda Development

Από τη Βουλή η επικύρωση της τελικής σύμβασης πώλησης μετοχών ΤΑΙΠΕΔ - Lamda Development

Για επικύρωση στη Βουλή θα έρθει η τελική σύμβαση πώλησης μετοχών μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development, όπως διευκρινίζει ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, διαβιβάζοντας σχετικό έγγραφο του ΤΑΙΠΕΔ και απαντώντας δι' αυτού σε σχετική ερώτηση βουλευτών.

Πιο αναλυτικά, το Ταμείο διευκρινίζει ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο διενεργεί προσυμβατικό έλεγχο νομιμότητας σε όλες τις συμβάσεις αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ και ότι για την περίπτωση του διαγωνισμού αξιοποίησης του Ελληνικού έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση (3800/07.11.2014) του VI Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επισημαίνει ακόμη, ότι απαιτείται η εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προκειμένου να εγκριθεί το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου-Αγίου Κοσμά.

Στο ίδιο έγγραφο διευκρινίζεται ότι η Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ορίζεται με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος, και ότι η τελική σύμβαση πώλησης μετοχών μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development πρόκειται να έρθει προς επικύρωση στη Βουλή.

Τέλος, το ΤΑΙΠΕΔ υπενθυμίζει πως «με στόχο την ομαλή εγκατάσταση των φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα» (…) «προβλέφθηκε η σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής Μετεγκατάστασης Οργανισμών Ελληνικού (ΕΜΟΕ), η οποία μάλιστα συγκροτήθηκε σε σώμα στις 26.11.2012».