Από 3,85% έως 4,40% το εύρος επιτοκίου για το ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Από 3,85% έως 4,40% το εύρος επιτοκίου για το ομόλογο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Μεταξύ 3,85% και 4,40% ορίστηκε το εύρος απόδοσης του εταιρικού ομολόγου της ΓΕΚ Τέρνα του οποίου ξεκινά αύριο Τρίτη η διάθεση στους επενδυτές και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 29 Μαρτίου. Η διάρκεια του ομολόγου είναι επταετής και η ελάχιστη ποσότητα εγγραφής είναι η μία ομολογία (1.000 ευρώ).

Θα εκδοθούν 120.000 κοινές, ανώνυμες ομολογίες, ενώ ο προσδιορισμός της απόδοσης, της τιμής και του επιτοκίου των ομολογιών θα γίνει με τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών, το οποίο θα τηρηθεί από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους.

Τα νέα κεφάλαια που θα αντληθούν από το ομολογιακό δάνειο, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο, θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και την αναχρηματοδότηση δανεισμού.
Πιο αναλυτικά, ποσό 64,6 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για τη μερική προπληρωμή τραπεζικού ομολογιακού δανείου κεφαλαίου ύψους 193,9 εκατ. ευρώ.

Έως 70% του υπολοίπου ποσού για την άμεση ή έμμεση (μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου ή/και δανεισμού, ο οποίος κατά τη λήξη του θα μετατραπεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) συμμετοχή σε έργα που πραγματοποιούνται μέσω συμβάσεων ΣΔΙΤ ή συμβάσεων παραχώρησης, οι οποίες κατά την Ημερομηνία του Ενημερωτικού Δελτίου δεν είναι συμβασιοποιημένες.

Έως 20% θα διατεθεί για τη συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τέρνα Λευκόλιθοι στην οποία η Εκδότρια συμμετέχει άμεσα με ποσοστό 51,02% και έμμεσα με ποσοστό 48,98%.

Το υπολειπόμενο ποσό θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση (μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου ή/και δανεισμού, ο οποίος κατά τη λήξη του θα μετατραπεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) επενδύσεων στους λοιπούς τομείς δραστηριοποίησης, είτε σε εξ ολοκλήρου θυγατρικές, είτε σε εταιρείες στις οποίες συμμετέχει ο όμιλος.

 

Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.