Απαράδεκτες οι δηλώσεις του διευθυντή της Ryanair, λέει ο πρόεδρος της FEDHATTA

Απαράδεκτες οι δηλώσεις του διευθυντή της Ryanair, λέει ο πρόεδρος της FEDHATTA

Απαράδεκτες και προσβλητικές, χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων FEDHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης, σε παρέμβαση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις δηλώσεις του Εμπορικού Διευθυντή της Ryanair Ντέϊβιντ Ο' Μπράιεν για την διακοπή πτήσεων προς Ελληνικούς προορισμούς.

Ο κ. Τσιλίδης καλεί τα στελέχη της αεροπορικής εταιρίας, να είναι πιο σοβαροί στις δηλώσεις τους, επισημαίνοντας ότι η Rynair από την Ελλάδα έχει μόνο να κερδίσει.

Σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε χθες η ομοσπονδία, τονίζεται ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν θα πρέπει να δέχεται καμία χώρα και αγορά στον κόσμο από οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία της οποίας μοναδικός σκοπός είναι να εξασφαλίσει ίδια οφέλη για ευνοϊκότερο και μόνο για την ίδια, ανταγωνιστικό περιβάλλον".

Ο κ. Τσιλίδης στην ανακοίνωση χαρακτηρίζει ως "απαράδεκτη και αναξιοπρεπή την αναφορά του εκπροσώπου της εταιρείας και το χαρακτηρισμό του στο πρόσωπο της ελληνίδας Υπουργού Τουρισμού αλλά και τις κατηγορίες του προς τους Υπουργούς Τουρισμού των προηγούμενων 2 ετών". Παράλληλα, σημειώνει ότι "μας είναι πολύ δύσκολο να δεχτούμε ότι ο οποιοσδήποτε Εμπορικός Διευθυντής εταιρείας, δεν θα σέβεται τους θεσμούς, δεν θα είναι ευγενής, αλλά προσβλητικός και ειρωνικός".

"Το πιο εξοργιστικό, είναι η αντισυνταγματική αναφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων και τον τρόπο που θα διεκδικούν τα αιτήματά τους, ακόμα δε περισσότερο η αναφορά της εκχώρησης του ελέγχου του εναέριου χώρου σε γειτονικές χώρες. Το μόνο που δεν ζήτησε ακόμα είναι η εταιρεία να κυβερνά τη χώρα και να καθορίζει, ανάλογα με τα συμφέροντά της, πως θα νομοθετεί", καταλήγει ο κ. Τσιλίδης στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ