Κίνητρα για την αντικατάσταση ρυπογόνων ΙΧ το 2019

Κίνητρα για την αντικατάσταση ρυπογόνων ΙΧ το 2019

Την πρόθεση της κυβέρνησης να δοθούν φορολογικά κίνητρα για την αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας οχημάτων με νέα αντιρρυπαντικής, με μηδενικούς ρύπους, από τη νέα χρονιά, εξέφρασε ο ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βελυσόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται στα κίνητρα να συμπεριλαμβάνονται μειωμένα τέλη ταξινόμησης, μειωμένα τέλη κυκλοφορίας και μειωμένους φόρους χρήσης, ενώ το μέτρο θα αφορά και τα εταιρικά οχήματα.  

Ο αρμόδιος υφυπουργός  για την φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία σημείωσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμοστούν οι φοροαπαλλαγές είναι το νέο, προς αγορά, αυτοκίνητο να εκπέμπει μηδενικούς ρύπους και υπογράμμισε πως σκοπός είναι να ενισχυθεί η χρήση των καθαρών οχημάτων νέας τεχνολογίας και κα επέκταση η προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα ο κ. Βεσυρόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης και ειδικά για τα νοικοκυριά στις ορεινές περιοχές της χώρας. Αυτό όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός εξετάζεται σε συνάρτηση με τον δημοσιονομικό χώρο του 2019.

Σε οτι αφορά την προθεσμία των 120 δόσεων για την ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία ο κ. Βεσυρόπουλος επανέλαβε οτι λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου ενώ μέχρι στιγμής έχουν ρυθμιστεί οφειλές άνω του 1 δισ ευρώ.