«Αντίο» λένε στο Instagram οι συνιδρυτές του

«Αντίο» λένε στο Instagram οι συνιδρυτές του

Τις παραιτήσεις τους από τις θέσεις του εκτελεστικού διευθυντή και του υπεύθυνου τεχνικών υπηρεσιών υπέβαλλαν οι συνιδρυτές του Instagram, Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ, χωρίς να δίνουν λεπτομέρειες για τους λόγους της απόφασής τους. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, ωστόσο, πηγές με γνώση του θέματος κάνουν λόγο για διαφωνία των συνιδρυτών με τον Μαρκ Ζουκερμπεργκ ως προς το μέλλον της διαδικτυακής πλατφόρμας.

Ο Σίστρομ έγραψε σε μία ανάρτησή του σε μπλογκ ότι σχεδιάζουν να έχουν κάποιο χρόνο εκτός εργασίας και να εξερευνήσουν «την περιέργεια και τη δημιουργικότητά  τους». 

Επίσης, δεν διευκρινίστηκε ποια θα είναι η τελευταία ημέρα της εργασίας τους στο Instagram, αλλά θα είναι σύντομα, σύμφωνα με την εταιρία.

Οι Σίστρομ και Κρίγκερ γνωρίζονται από το 2010, όταν συνεργάστηκαν για ένα πρόγραμμα λογισμικού που έφτιαξε ο Σίστρομ και εν τέλει μετατράπηκε στο Instagram που γνωρίζουμε και τώρα έχει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες.

Σε δήλωσή του, ο Σίστρομ ανέφερε ότι αυτός και ο Μ. Κρίγκερ είναι «έτοιμοι για το επόμενο κεφάλαιο μας» ενώ υπονόησαν ότι θα δημιουργήσουν κάτι καινούριο.

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος του Facebook, μίλησε για τους ιδρυτές του Instagram με δήλωσή του και τους ευχήθηκε «ό,τι καλύτερο» και πως ανυπομονεί να δει τι θα φτιάξουν στη συνέχεια».

Οι αποχωρήσεις θέτουν ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του Instagram σε μια εποχή που το Facebook αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη κρίση του στην 14χρονη ιστορία του. Τα τελευταία δύο χρόνια, οι επικριτές της πλατφόρμας διαμαρτύρονται έντονα για την «απροσεξία» των ιθυνόντων ως προς τα δεδομένα των δισεκατομμυρίων χρηστών.