Αντικαταστάθηκε ο Τζ. Κουτσολιούτσος από το ΔΣ της Folli Follie

Αντικαταστάθηκε ο Τζ. Κουτσολιούτσος από το ΔΣ της Folli Follie

Τέλος εποχής σήμερα για την οικογένεια Κουτσολιούτσου στη Folli Follie, καθώς ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος Τζώρτσης Κουτσολιούτσος υπέρβαλε την παραίτησή του, λίγο πριν το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών λάβει απόφαση αντικατάστασής του, ύστερα από την παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που κατέθεσε την Παρασκευή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Ενάμιση χρόνο μετά το ξέσπασμα του μεγαλύτερου οικονομικού και επιχειρηματικού σκανδάλου των τελευταίων δεκαετιών, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αποτελεί οριστικά παρελθόν από τη διοίκηση της πρώην εισηγμένης, την οποία ίδρυσε ο πατέρας του πριν από 35 και πλέον χρόνια.

Θυμίζουμε ότι η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς – κάνοντας χρήση των νέων διατάξεων που πρόσφατα «πέρασαν» στη Βουλή – κίνησε ταχύτατα τις διαδικασίες για την απομάκρυνση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου από το διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie. Έτσι, κατέθεσε την Παρασκευή αίτηση προσωρινής διαταγής στο Μονομελές Πρωτοδικείο για την αλλαγή μελών στο δ.σ. της πρώην εισηγμένης, με κεντρική στόχευση την απομάκρυνση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το διοικητικό συμβούλιο.

Στην ανακοίνωσή της τη Δευτέρα, η εποπτική αρχή σημειώνει πως «η απόφαση επί της προσωρινής διαταγής, που εκδόθηκε σήμερα από το Μονομελές Πρωτοδικείο, έκανε δεκτό το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να αντικατασταθεί προσωρινά, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης της ΕΚ, το μέλος ΔΣ της Εταιρείας Γεώργιος Κουτσολιούτσος από τον κ. Δημήτριο Βαλαχή και διόρισε τον κ. Γεώργιο Ιωαννίδη στη θέση του ήδη παραιτηθέντος μέλους του ΔΣ κ. Περικλή Δοντά».

O κ. Βαλαχής ήταν επί σειρά ετών επικεφαλής του ομίλου Ιχθυοκαλλιεργειών Ανδρομέδα, ενώ ο κ. Γεώργιος Ιωαννίδης, είχε θητεία μεταξύ άλλων στη Rom Telecom.

Σημειώνεται ότι με το νέο νομοσχέδιο η εποπτική αρχή αποκτά μεγαλύτερη παρεμβατική ισχύ κατά τα πρότυπα των αμερικανικών χρηματιστηριακών αρχών, αποκτώντας το δικαίωμα να ζητά απευθείας από την Δικαιοσύνη την αλλαγή διοικήσεων εταιρειών, όταν κρίνει ότι λειτουργεί ζημιογόνα για την επιχείρηση.

Την παραίτηση του Τζ. Κουτσιολούτσου επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της εταιρείας Folli Follie Θέμης Σοφός σήμερα βγαίνοντας από την αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ο κ. Σοφός συμπλήρωσε πως η εταιρεία Folli Follie είναι διαθέσιμη σε κάθε έλεγχο της εποπτικής αρχής δεδομένου ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις της ορθής λειτουργίας του διοικητικού συμβουλίου σύμφωνα με τους κανόνες της Εταιρικής Διακυβέρνησης.