Ενστάσεις από το Κατάρ για τη συγχώνευση Deutsche Bank - Commerzbank

Ενστάσεις από το Κατάρ για τη συγχώνευση Deutsche Bank - Commerzbank

Ισχυρή αντίσταση φαίνεται πως αντιμετωπίζει η Deutsche Bank στα σχέδια συγχώνευσης με την Commerzbank, καθώς οι επενδυτές από το Κατάρ θεωρούν ότι αυτή η εξέλιξη θα αποδυναμώσει της θέση τους στη γερμανική τράπεζα.

Τέσσερα στελέχη που έχουν γνώση των διαπραγματεύσεων υποστηρίζουν ότι οι επενδυτές από το Κατάρ ανησυχούν ότι μια συμφωνία θα επιδεινώσει τη συμμετοχή τους στο νέο σχήμα, εάν η Deutsche Bank αναγκαστεί να προχωρήσει σε πώληση μετοχών για να ενισχύσει στη χρηματοδότηση της συμφωνίας, σύμφωνα με το Bloomberg. Το Κατάρ επιδιώκει επίσης να διαπραγματευτεί άλλες παραχωρήσεις προτού υποστηρίξει τη συμφωνία.

Η δυσαρέσκεια μεταξύ βασικών μετόχων της Deutsche Bank έρχεται να προστεθεί στην αντίθεση της αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο deal, παρά το γεγονός ότι η συγχώνευση Deutsche Bank - Commerzbank παρουσιάζεται ως ασφαλιστική δικλείδα για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση της οικονομίας σε περίπτωση ύφεσης.

Επενδυτικά κεφάλαια από το Κατάρ κατέχουν πάνω από το 6% της Deutsche Bank, η οποία έχει ήδη συγκεντρώσει 34 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία εννέα χρόνια από επενδυτές για τη χρηματοδότηση πολλαπλών αναδιαρθρώσεων και ενδέχεται να χρειαστεί άλλα 8 δισεκατομμύρια ευρώ για τη συγχώνευση με την Commerzbank, σύμφωνα με αναλυτές.