Άνοιξε η εφαρμογή για την ρύθμιση των 120 δόσεων

Άνοιξε η εφαρμογή για την ρύθμιση των 120 δόσεων

Ανοιχτή είναι από σήμερα η πλατφόρμα του taxisnet προκειμένου να δεχθεί τις αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 120 δόσεων. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα της ΑΑΔΕ και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών εισόδου τους στο Taxisnet να προχωρήσουν τη διαδικασία για την υποβολή της αίτησης ρύθμισης των οφειλών τους.

 

Σήμερα το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε αναλυτικό οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για τη ρύθμιση για τις οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων, όπου οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις μπορούν να πληροφορηθούν για το πώς μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, πού να υποβάλουν την αίτηση και πόσες δόσεις δικαιούνται. 

Το μεγάλο στοίχημα για το οικονομικό επιτελείο είναι πόσοι εκ των 3,9 εκατομμυρίων οφειλετών θα ενταχθούν, καθώς από τα υπερέσοδα της ρύθμισης θα καλυφθούν και τα δώρα του 2019.

Ωστόσο, ελάχιστοι θα καταφέρουν να πιάσουν το ανώτατο όριο της ρύθμισης δηλαδή τις 120 δόσεις και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να χρωστούν ποσά μεγαλύτερα των 3.600 ευρώ. Με βάση τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων 3,3 εκατομμύρια χρωστάνε λιγότερα από 3.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 2,3 εκατομμύρια κινούνται μεταξύ 50 - 2.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η νέα ρύθμιση αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους, επιτηδευματίες που έκλεισαν τα μπλοκάκια τους, ανέργους, αγρότες ειδικού καθεστώτος και γενικώς όσους εξαιρούνται από την υπαγωγή στον εξωδικαστικό μηχανισμό και δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα.