Ανοίγει το παιχνίδι για τη MIG

Ανοίγει το παιχνίδι για τη MIG

Σε λευκό χαρτί και με τους χρόνους να πιέζουν ασφυκτικά φαίνεται να ξαναγράφεται από την αρχή το σίριαλ εξαγοράς του ομίλου της MIG ή επιμέρους θυγατρικών της.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι προτάσεις είχαν υποβάλει τουλάχιστον τρία επενδυτικά funds, οι οποίες αφορούσαν κυρίως τη χρηματοδότηση της MIG μέσω της αναδιάρθρωσης δανείων. Από σήμερα πέφτει στο τραπέζι και μια άλλη πρόταση εκ μέρους του τσεχικού ομίλου EMMA Capital ιδιοκτησίας Jiri Smecjc, η οποία έρχεται να ανοίξει ακόμη περισσότερο τη βεντάλια των ενδιαφερομένων.

Η πρόταση της EMMA Capital που υποβλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς και τη MIG φέρεται να αφορά το σύνολο των μετοχών της Vivartia έναντι προσφερόμενου τιμήματος 600 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του χρέους της εταιρείας που φτάνει τα 400 εκατ. ευρώ. Πρακτικά οι δύο μέτοχοι Πειραιώς και MIG προτείνεται να λάβουν 15 και 185 εκατ. ευρώ αντίστοιχα σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει για να παραχωρήσουν τις μετοχές της Vivartia η οποία ελέγχει τις εταιρείες Δέλτα Τρόφιμα, Goody's, Everest και Μπάρμπα Στάθης.

Σε μια περίοδο που ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά ειδικά την τράπεζα Πειραιώς η οποία αναζητά να βρει λύσεις μέχρι τον Οκτώβριο προκειμένου να μην υποστεί ζημιά ο ισολογισμός της, η πρόταση της Emma Capital που σπεύδει με την δημοσιοποίησή της να προλάβει τα επενδυτικά funds, έρχεται να δώσει νέα διάσταση στο πολυσυζητημένο deal.

Το βέβαιο είναι ότι το παιχνίδι με τη MIG έχει ανοίξει για τα καλά και θεωρείται βέβαιο πως πολύ σύντομα θα δούμε και άλλες προτάσεις να πέφτουν στο τραπέζι που δεν ξέρουμε αν θα αφορούν σε ολόκληρη την MIG ή σε επιμέρους θυγατρικές της.

Επιβεβαιώνει η MIG

Κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε σχέση με δημοσιεύματα του Τύπου, η «Marfin Investment Group Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών » («η Εταιρία») επιβεβαιώνει ότι υπήρξε αποδέκτης μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος υπό όρους από την «Emma Capital Limited» για την εξαγορά έως και του συνόλου του ποσοστού συμμετοχής της (92,1%) στην «Vivartia Συμμετοχών Α.Ε.».

Η Εταιρία έχει ήδη ενημερώσει την ενδιαφερόμενη ότι δεν είναι σε θέση κατά το τρέχον διάστημα να εισέλθει σε συζητήσεις για το περιεχόμενο της ως άνω μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι, όπως έχει ήδη ανακοινώσει στο επενδυτικό κοινό (1/8 και 8/8/2019), ευρίσκεται σε αποκλειστικές συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση του εταιρικού δανεισμού της με επενδυτικά κεφάλαια, στο πλαίσιο των οποίων παρέχονται οι συνήθεις στις περιπτώσεις αυτές πληροφορίες για την διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου.

Η Εταιρία θα προβαίνει σε ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, εφόσον προκύπτει οποιαδήποτε ανακοινώσιμη πληροφορία.