Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις - Έως 28 Ιουνίου η περοθεσμία

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις - Έως 28 Ιουνίου η περοθεσμία

Ξεκινάει σήμερα η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις.

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, θα εγκαινιάσουν τη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 10:30 το πρωί, στα γραφεία της Διοίκησης του ΕΦΚΑ, Αγ. Κων/νου 8. Αμέσως μετά η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη στο κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική σελίδα της ΑΑΔΕ και με τη χρήση των προσωπικών κωδικών εισόδου τους στο Taxisnet να προχωρήσουν τη διαδικασία για την υποβολή της αίτησης ρύθμισης των οφειλών τους.

Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε αναλυτικό οδηγό με ερωτήσεις και απαντήσεις για τη ρύθμιση για τις οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων, όπου οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις μπορούν να πληροφορηθούν για το πώς μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση, πού να υποβάλουν την αίτηση και πόσες δόσεις δικαιούνται.

Σημειώνεται πως το μεγάλο στοίχημα για το οικονομικό επιτελείο είναι πόσοι εκ των 3,9 εκατομμυρίων οφειλετών θα ενταχθούν, καθώς από τα υπερέσοδα της ρύθμισης θα καλυφθούν και τα δώρα του 2019.