Νέα σενάρια για συγχώνευση Deutsche Bank και Commerzbank

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, 12:41
-A +A
Νέα σενάρια για συγχώνευση Deutsche Bank και Commerzbank

Θετική σε μια ενδεχόμενη συγχώνευση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Γερμανίας, της Deutsche Bank και της Commerzbank εμφανίστηκε σήμερα η επενδυτική Cerberus, ένας από τους πιο σημαντικούς μετόχους και των δύο τραπεζών.

«Η Cerberus δεν θα έμπαινε εμπόδιο στη συγχώνευση», δήλωσε πρόσωπο που είναι εξοικειωμένο με τις τακτικές της εταιρείας. Σύμφωνα με το Reuters, η θέση αυτή ενισχύει τις πιθανότητες μεταξύ ενός deal μεταξύ των δύο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.  

Όπως μάλιστα, σημείωσε η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η Cerberus, η οποία κατέχει το 3% της Deutsche Bank και το 5% της Commerzbank, μέχρι πρόσφατα αντιτίθετο σε μια πιθανή συγχώνευση των δύο τραπεζών.

Με βάση τις χρηματιστηριακές τιμές κλεισίματος της Τρίτης, η τράπεζα που θα προέκυπτε από μια πιθανή συγχώνευση θα είχε χρηματιστηριακή αξίας σχεδόν 25 δισ. ευρώ. Η Deutsche Bank έχει περισσότερους από 20 εκατομμύρια πελάτες και η Commerzbank περίπου 18 εκατομμύρια.

«Η Cerberus εξακολουθεί να πιστεύει ότι υπάρχει χώρος μόνο για δύο μεγάλες τράπεζες στη Γερμανία, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Reuters. Σημειώνεται, ότι εκπρόσωπος της Commerzbank αρνήθηκε να σχολιάσει ενώ η Deutsche Bank δεν απάντησε σε αντίστοιχο αίτημα του Reuters.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 17/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα