ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

Ανεβάζει ταχύτητες η Reds - Τα σχέδια για Cambas Project και Smart Park

Ανεβάζει ταχύτητες η Reds - Τα σχέδια για Cambas Project και Smart Park

Η ανάπλαση της μαρίνας Αλίμου που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα τεσσάρων χρόνων, από τα οποία τέσσερα έτη αντιστοιχούν στην κατασκευαστική περίοδο. Στη Μαρίνα Αλίμου, που διαθέτει χερσαία έκταση 210.000 τ.μ., θαλάσσια έκταση 428.000 τ.μ. και δόμηση 18,5 χιλ. τ.μ., η Reds  δρομολογεί επένδυση 50 εκατ. ευρώ. Τα σχέδια προβλέπουν την ανάπτυξη boutique hotel, χώρων εστίασης και αναψυχής, καταστημάτων, γραφείων ενοικίασης οχημάτων και σκαφών αναψυχής, χώρων με υποστηρικτικές υπηρεσίες (π.χ. πλυντήρια, WC, ντους) και γραφείων διοίκησης.  

Εξίσου σημαντική είναι και η ανάπτυξη εμπορίου και ψυχαγωγίας Cambas project, που είναι μία επένδυση 150 έως 200 εκατ. ευρώ. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα, εκδόθηκε, το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο εγκρίνεται η Πολεοδομική Μελέτη Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ), γεγονός που επιτρέπει στην εταιρεία να προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικής άδειας. Ποια είναι τα επόμενα βήματα της επένδυσης; Η τροποποίηση του γενικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης (master plan) του ακινήτου που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Ακολούθως το project θα μπορούσε να ξεκινήσει να υλοποιείται, με το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα να προβλέπει την ολοκλήρωση του Cambas Project σε μία πενταετία. 

Στο εμπορικό κέντρο Smart Park, όπως είπε ο κ. Κωνσταντινίδης, η πληρότητα των καταστημάτων θα αυξηθεί στο 100% μέχρι τα τέλη Αυγούστου, από 78% τον Μάρτιο. Ο πολυχώρος ύστερα από την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων, τον περασμένο Απρίλιο, εμφάνισε εκτοξευση αριθμού  επισκεπτών των οποίων ο αριθμός, σε ημερήσια βάση, διαμορφώνεται σε 8.000 άτομα κατά τις καθημερινές και σε 20.000 άτομα τα Σαββατοκύριακα. 

Η Reds εμφανίζει κινητικότητα και στο χρηματιστηριακό ταμπλό, καθώς, χθες, η μετοχή της «έκλεισε» στα δύο ευρώ. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, που είναι μεγαλύτερη από 110 εκατ. ευρώ, θα ήταν δυνατό να τριπλασιαστεί, όπως σημείωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.