ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

Ανατροπή, ανοιχτά από αύριο τα Jumbo με click away και click inside

Ανατροπή, ανοιχτά από αύριο τα Jumbo με click away και click inside

Πολλά έχουν γραφτεί για το άνοιγμα των καταστημάτων της Jumbo στις κόκκινες περιοχές, καθώς πληροφορίες ανέφεραν πως θα παραμείνουν κλειστά. Ο λόγος που τα καταστήματα της γνωστής αλυσίδας δεν θα άνοιγαν, ήταν η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τους όρους λειτουργίας της αγοράς, όπου επέτρεπε μόνο το άνοιγμα των καταστημάτων αν πωλούσαν ρούχα και παπουτσιά. Η διοίκηση της εισηγμένης, μετά το Σάββατο, είχε αποφασίσει –όπως ανέφεραν τότε οι πληροφορίες- πως θα παραμείνουν κλειστά στις κόκκινες περιοχές.

Σημειώνεται πως το Σάββατο τα καταστήματα της αλυσίδας είχε ανοίξει τα καταστήματα της στις κόκκινες περιοχές, δηλαδή σε Αττκή, Χαλκίδα και Πάτρα, με το μοντέλο click in shop, επιτρέποντας αγορές με ραντεβού, εντός του καταστήματος. Για την εταιρεία δεν είχε νόημα, καθώς θα είχε υψηλό κόστος λειτουργίας να πουλά μόνο παπούτσια και ρούχα.

«Πλέον θα ανοίξουμε κανονικά αύριο με τις επιλογές click in shop και click away. Η απόφαση της διοίκησης ελήφθη καθώς σύμφωνα με σχετική απόφαση, όσα καταστήματα δεν εμπίπτουν στους ΚΑΔ περί πώλησης ρούχων και παπουτσιών, μεταφέρονται στο καθεστώς της «Συνεργασίας» και μπορούν να λειτουργήσουν. Επομένως θα ανοίξουμε κανονικά αύριο και στις κόκκινες περιοχές» σημειώνουν πηγές της εισηγμένης στο Liberal Markets.

H αλλαγή αυτή στη στάση της εταιρείας, αναμένεται να οδηγήσει σε κάλυψη σημαντικού μέρους του τζίρου, καθώς μπορεί να πουλά κανονικά τα προϊόντα της. Άλλωστε, ο λόγος που πληροφορίες ανέφεραν πως η γνωστή αλυσίδα δεν θα ανοίξει στις κόκκινες περιοχές, ήταν πως το μέρος του τζίρου που καλύπτουν τα ρούχα και τα παπούτσια, ήταν μικρό συγκρινόμενο με το σύνολο του κύκλου εργασιών της εταιρείας του Απόστολου Βακάκη.

Υπενθυμίζεται πως το απαγορευτικό λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων τραυμάτισε βαριά το οργανωμένο λιανεμπόριο, με τη γνωστή εταιρεία να καταγράφει πτώση -54% τον Δεκέμβριο του 2020, συγκριτικά με το 2019. Το 2020 έκλεισε με πτώση 18,2% στις πωλήσεις της εισηγμένης, η οποία με το άνοιγμα των καταστημάτων ανακάμπτει σταδιακά από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Πάντως, μέχρι και αυτή την ώρα, η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας στην ιστοσελίδα της αναφέρει:

«Αγαπητοί φίλοι των JUMBO, παρά την πρόθεσή μας να βρούμε τους καλύτερους δυνατούς τρόπους να σας εξυπηρετήσουμε, δυστυχώς, τα καταστήματα Jumbo σε Αττική, Χαλκίδα και Πάτρα, θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου. Ελπίζουμε σύντομα, να είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε και σε αυτές τις περιοχές. Τα υπόλοιπα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως και πριν (χωρίς ραντεβού). Επιπλέον, σας ενημερώνουμε οτι το ESHOP της ΚΥΠΡΟΥ έχει ανοίξει και λειτουργεί κανονικά! Ευχαριστούμε πολύ!»