Αναθερμαίνονται οι συνομιλίες Saudi Aramco – Reliance

Αναθερμαίνονται οι συνομιλίες Saudi Aramco – Reliance

Η Reliance Industries και η Saudi Aramco αρχίζουν και πάλι τις συνομιλίες για την πώληση μεριδίου 20% των πετροχημικών δραστηριοτήτων του ινδικού ομίλου, έπειτα από μία σύντομη παύση λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δίκτυο ET Now.

Και οι δύο εταιρείες είχα δεσμευτεί στη συμφωνία και η Aramco επιθυμεί να επιθεωρήσει εκ του σύνεγγυς τα στοιχεία δυναμικού της Reliance στην Ινδία, σύμφωνα με τις αναφορές.

Η συμφωνία, που υπολογιζόταν στα 15 δισ. δολάρια περίπου τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, είχε καθυστερήσει λόγω της τιμής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η μετοχή της Reliance έχει σημειώσει άνοδο πάνω από 35% έως τώρα φέτος, καθώς συγκέντρωσε δισεκατομμύρια δολάρια από διεθνείς επενδυτές για τις μονάδες ψηφιακών δραστηριοτήτων και πωλήσεων.

Ο πρόεδρος της Reliance και πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας Μουκές Αμπάνι, δήλωσε τον Ιούλιο στους μετόχους ότι η συμφωνία είχε καθυστερήσει λόγω «απρόβλεπτων συνθηκών στην αγορά ενέργειας και την πανδημία του Covid-19».

Πηγή: Reuters