Αναλυτές αμφισβητούν αν ο Μασκ διαθέτει κεφάλαια για να βγάλει εκτός Wall Street την Tesla

Αναλυτές αμφισβητούν αν ο Μασκ διαθέτει κεφάλαια για να βγάλει εκτός Wall Street την Tesla

Επιφυλακτικοί είναι οι αναλυτές της Wall Street σχετικά με την χθεσινή ανακοίνωση του επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, ότι σχεδιάζει να αποσύρει την εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το χρηματιστήριο καθώς θεωρεί ότι αυτή η απόφαση είναι η καλύτερη για την μελλοντική πορεία της εταιρίας.

Από τότε που η Tesla εισήχθη στο χρηματιστήριο, ο Μασκ συγκρούστηκε με αναλυτές και ένιωσε ότι πιέστηκε να λάβει βραχυπρόθεσμες αποφάσεις για να ικανοποιήσει τους επενδυτές.

Η μετοχή της Tesla, η οποία επί του παρόντος αποτιμάται στα 63,8 δισ. δολάρια, έκλεισε χθες με άνοδο 11% σχεδόν στα 380 δολάρια ανά μετοχή – κοντά στο ιστορικά υψηλό επίπεδό της. Ο Μασκ δήλωσε ότι θα προσφερθούν 420 δολάρια ανά μετοχή στους μετόχους, αποτιμώντας την εταιρία σε πάνω από 70 δισ. δολάρια. Μια εξαγορά των μετοχών σε αυτή την τιμή θα σημαίνει ότι θα είναι η μεγαλύτερη συμφωνία αυτού του είδους, σύμφωνα με το BBC.

Μιλώντας στο CNBC, ειδικοί της χρηματιστηριακής αγοράς αμφισβητούν εάν ο Μασκ έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση και στήριξη των επενδυτών, παρόλα αυτά αναφέρουν ότι πρόκειται για τον επικεφαλής της εταιρείας και γι'' αυτό θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά οι δηλώσεις του.