Ανάκληση επιπλέον 1,6 εκατ. οχημάτων της Toyota λόγω αερόσακων Takata

Ανάκληση επιπλέον 1,6 εκατ. οχημάτων της Toyota λόγω αερόσακων Takata

Σε επιπρόσθετη ανάκληση 1,6 εκατ. οχημάτων στις ΗΠΑ θα προχωρήσει η Toyota, λόγω της προβληματικής κατασκευής των αερόσακων Takata από την πλευρά του συνοδηγού. Ειδικότερα, οι αερόσακοι φουσκώνουν με μεγάλη δύναμη και εκτοξεύουν κομμάτια τους, οπότε ενδέχεται να προκαλέσουν το θάνατο των επιβατών.

Σύμφωνα με το CNBC, η ανάκληση περιλαμβάνει μερικά οχήματα, όχι όλα, των μοντέλων Corolla, Matrix, Yaris, 4Runner, Sienna, Scion xB, Lexus ES, GX και IS, τα οποία κατασκευάστηκαν από το 2006 ως το 2011. Με τα νέα δεδομένα, οι συνολικές ανακλήσεις της Toyota αγγίζουν τον αριθμό των 4,73 εκατ. οχημάτων, ενώ αναμένονται στοιχεία για τις 17 συνολικά αυτοκινητοβιομηχανίες, που τα οχήματά τους σχετίζονται με τους προβληματικούς αερόσακους.

Υπενθυμίζεται ότι η Takata ανακοίνωσε πριν μερικές ημέρες ότι θα ανακαλέσει άλλα 35-40 εκατ. ελαττωματικά οχήματα, εναρμονιζόμενη με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι οι προβληματικοί αερόσακοι έχουν συνδεθεί σε παγκόσμια κλίμακα με πάνω από 100 τραυματισμούς και 13 θανάτους.

Η Takata έχει καταθέσει στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ αναφορά, βάσει της οποίας 14 εκατ. αερόσακοι παρουσιάζουν πρόβλημα κατά το φούσκωμά τους, ενώ συμφώνησε στην επέκταση των ανακλήσεων σε δόσεις ως το 2019.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάκληση αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, ενώ σε αυτή συμπεριλήφθηκαν προσφάτως και οι αυτοκινητοβιομηχανίες Tesla Motors, Fisker Automotive και Jaguar Land Rover ανεβάζοντας τον αριθμό των εταιρειών που επηρεάζονται από το σκάνδαλο στις δεκαεφτά.