Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά το χαμηλό των δύο μηνών

Ανακάμπτει το πετρέλαιο μετά το χαμηλό των δύο μηνών

Άνοδο της τάξεως του 1,23% καταγράφει σήμερα το αμερικάνικο πετρέλαιο, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 58,62 δολ. ανά βαρέλι, ανακάμπτοντας από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί λόγω της εμπορικής διένεξης ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα. Την ίδια ώρα το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του 1,3%, στα 68,65 δολ. ανά βαρέλι.

«Πολλοί κίνδυνοι παραμένουν, καθώς συνεχίζεται η ένταση ανάμεσα στο Ιράν και στις ΗΠΑ», ανέφερε την Παρασκευή η τράπεζα ANZ στο Reuters. «Οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν και της Βενεζουέλας θα περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις εξαγωγές του ΟΠΕΚ, στον οποία είναι μέλη και οι δύο χώρες», συμπλήρωσε η ANZ, προσθέτοντας ότι τα αποθέματα βενζίνης στα λιμάνια της Κίνας φάνηκαν να ανεβαίνουν και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερη ζήτηση πετρελαίου από τη χώρα.

«Ωστόσο, η σημερινή άνοδος δε φαίνεται να είναι ικανή να αντιστρέψει τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να σημειώσουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για φέτος», σύμφωνα με την τράπεζα Jefferies.

Η αμερικανική τράπεζα τόνισε παράλληλα, ότι «οι ανησυχίες για το εμπόριο ΗΠΑ και Κίνας κυριαρχούν στους τίτλους», καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν σταματήσει οι επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.