Ανάκαμψη ρεκόρ των λιανικών πωλήσεων τον Μάιο

Ανάκαμψη ρεκόρ των λιανικών πωλήσεων τον Μάιο

Οι καταναλωτές στην Ευρωζώνη επέστρεψαν μαζικά στα καταστήματα τον Μάιο μετά την άρση των μέτρων περιορισμού σχεδόν παντού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurostat, που δείχνουν σημαντική ανάκαμψη των πωλήσεων μετά την πτώση ρεκόρ του Μαρτίου και του Απριλίου.

Οι πωλήσεις λιανικής στις 19 χώρες της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά 17,8% τον Μάιο από τον Απρίλιο, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 1999. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο 15%.

Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, οι πωλήσουν παραμένουν κατά 5,1% χαμηλότερα τον Μάιο, καταδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη δεν είναι ακόμα πλήρης.

Οι πωλήσεις ρούχων και παπουτσιών, που είχαν δει τη μεγαλύτερη πτώση στη διάρκεια των μέτρων περιορισμού παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 147% τον Μάιο από τον Απρίλιο, παρόλο που παρέμεναν κατά 50,5% χαμηλότερα από το προηγούμενο έτος.

Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις συνέχισαν να παρουσιάζουν αύξηση σημειώνοντας άνοδο 7% τον Μάιο. Πρόκειται για τον μοναδικό κλάδο λιανικής στην Ευρωζώνη που δεν υπέστη πτώση κατά τη διάρκεια των lockdown.