Αν δεν βρεθεί λύση με τις τράπεζες να κρατικοποιηθεί 1 από τις 4
Κ. Μίχαλος στο «Κόκκινο»

Αν δεν βρεθεί λύση με τις τράπεζες να κρατικοποιηθεί 1 από τις 4

Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη να βρεθεί λύση στο θέμα της ρευστότητας στην αγορά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο», ενώ προχωρώντας περισσότερο δήλωσε ότι αν δεν υπάρξει λύση τότε θα πρέπει μία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες να κρατικοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο κ. Μίχαλος, αναφερόμενος στο ζήτημα τις έλλειψης ρευστότητας ο ανέφερε ότι «δεν θα έπρεπε καν να παρακαλάμε. Οι Τράπεζες είναι έμποροι χρήματος. Ποια είναι η πελατεία τους; Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα αν πεθάνει στην Ελλάδα, πολύ απλά δεν θα έχουν πελατεία. Θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις από την κυβέρνηση για να υπάρχει χαλάρωση στα κριτήρια στην παρούσα φάση».

«Θα έπρεπε να υπάρχει μία μη επιστρεπτέα προκαταβολή στις επιχειρήσεις και χάρηκα που το άκουσα από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, χθες» υπογράμμισε συνεχίζοντας ο κ. Μίχαλος, ο οποίος έφερε ως παράδειγμα τα μέτρα ελάφρυνσης που πήρε η Γερμανία.

Καταλήγοντας, δε, ανέφερε ότι «μία επιχείρηση που δουλεύει στο 40% αλλά στο 100% των υποχρεώσεων χωρίς όμως να υπάρχει η απαραίτητη ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα είναι πολύ δύσκολο μια να επιβιώσει. Σε αυτό ταυτίζεται κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Πεδίο λαμπρό να δούμε να πιέζεται το τραπεζικό σύστημα. Πρέπει να δώσουμε μία λύση στο πρόβλημα ειδάλλως θα πρέπει να υπάρξει πολύ μεγαλύτερη εποπτεία του τραπεζικού συστήματος από την Πολιτεία, την κυβέρνηση αλλά και γενικότερα από το κράτος και αν δούμε ότι δεν πετυχαίνουμε ίσως βρεθεί ένας τρόπος τουλάχιστον μία από τις τέσσερις τράπεζες να κρατικοποιηθεί.»