Αμετάβλητα τα επιτόκια από την ΕΚΤ - Νέος γύρος TLTRO

Αμετάβλητα τα επιτόκια από την ΕΚΤ - Νέος γύρος TLTRO

Νέα γύρο φθηνών μακροπρόθεσμων δανείων (γνωστών ως TLTRO-III) ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η ΕΚΤ αναφέρει ότι αποφάσισε νέα σειρά τριμηνιαίων στοχευμένων πράξεων πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (TLTRO-III), η οποία θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο του 2019 και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2019.

Παράλληλα, όπως ήταν αναμενόμενο η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια της, συγκεκριμένα στο 0,00% το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης, και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο 0,25% και -0,40% αντίστοιχα.

Το Δ.Σ. της ΕΚΤ σημειώνει στην ανακοίνωσή του ότι σκοπεύει να συνεχίσει να επανεπενδύει πλήρως τις κύριες πληρωμές από την ωρίμανση των securities του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων (QE), για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μετά την ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσει να αυξάνει τα βασικά επιτόκια και σε κάθε περίπτωση για όσο διάστημα είναι αναγκαίο για τη διατήρηση ευνοϊκών συνθηκών ρευστότητας.