Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE), μετά την αύξηση στο υψηλότερο σημείο τους από το 2009 που αποφάσισε τον περασμένο μήνα.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE, υπό τον διοικητή της τράπεζας Μαρκ Κάρνει, αποφάσισε ομόφωνα να διατηρήσει το βασικό επιτόκιο στο 0,75%, όπως ανέμεναν όσοι οικονομολόγοι συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg.

Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής ανέφεραν ότι η οικονομική δραστηριότητα ήταν καλύτερη από την αναμενόμενη, παρουσιάζοντας αύξηση 0,5% το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις του Αυγούστου που ανέμεναν να κυμανθεί στο 0,4%.

Σημείωσαν, επίσης, ότι οι καταναλωτικές δαπάνες και οι καταβολές των πληρωμών φαίνεται να ήταν ισχυρότερες από ό,τι ανέμεναν στις τελευταίες προβλέψεις τους.

Επιπλέον, η τράπεζα επανέλαβε τη θέση της ότι θα απαιτηθούν «περιορισμένες» και «σταδιακές» αυξήσεις των επιτοκίων τα επόμενα χρόνια για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2%.

Σημειώνεται, ότι οι προβλέψεις της BoE βασίζονται σε μια ομαλή προσαρμογή όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Η ανάλυση των χρηματοπιστωτικών αγορών από την Τράπεζα έδειξε ότι υπάρχει η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων μέσα στο 2019, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι επενδυτές προβλέπουν μεγαλύτερους κινδύνους για υποχώρηση της βρετανικής λίρας.