FED: Αμετάβλητα τα επιτόκια, συνεχίζεται η δημοσιονομική χαλάρωση

FED: Αμετάβλητα τα επιτόκια, συνεχίζεται η δημοσιονομική χαλάρωση

Oι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ αποφάσισαν, όπως αναμενόταν, να κρατήσουν τα επιτόκια στο 0% με 0,25% και το μηνιαίο ρυθμό αγοράς ομολόγων στα 120 δισ. δολάρια, καθώς βλέπουν επιβράδυνση της ανάκαμψης. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το τέλος της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής, η νομισματική αρχή σημειώνει ότι ο ρυθμός ανάκαμψης της οικονομίας έχει επιβραδυνθεί και ότι οι τομείς της οικονομίας που έχουν ήδη πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού πλήττονται εκ νέου.

«Ο ρυθμός της ανάκαμψης της οικονομικής δραστηριότητας και της απασχόλησης έχει μετριαστεί τους τελευταίους μήνες, με τα προβλήματα να είναι συγκεντρωμένα στους τομείς που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν. 

Όπως μεταδίδει το CNBC, το ανακοινωθέν επαναλαμβάνει ότι η πανδημία «προκαλεί τρομακτικές αντιξοότητες σε οικονομικό και ανθρώπινο επίπεδο στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο».

Οι αξιωματούχοι άφησαν δεν έκαναν κάποια αλλαγή στο ανακοινωθέν πέρα από την επισήμανση ότι η ανάπτυξη θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας. «Η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης και της προόδου στο μέτωπο των εμβολίων» επισημαίνεται.