Άμεση επέμβαση της ΕΛΑΣ για παρεμπόριο-εγκληματικότητα ζητούν οι πρόεδροι επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, 14:13 - Τελευταία ενημέρωση: 14:17
-A +A
Άμεση επέμβαση της ΕΛΑΣ για παρεμπόριο-εγκληματικότητα ζητούν οι πρόεδροι επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης

Την άμεση επέμβαση της αστυνομίας και της δημοτικής αστυνομίας για την πάταξη του παραεμπορίου και της εκληματικότητας, με διαρκή παρουσία αστυνομικών πέριξ των οδών Εγνατία και Αριστοτέλους αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Δικαστηρίων, ζητούν οι πρόεδροι τριών επιμελητηρίων στη Θεσσαλονίκη, με κοινή επιστολή τους προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη.

«Τα επιμελητήρια της πόλης, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών, από μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων – μελών τους, σχετικά με τη συγκέντρωση παράνομων μικροπωλητών λαθραίων καπνικών ειδών και άλλων προϊόντων γύρω από τα κτίρια του ΒΕΘ και του ΕΕΘ καθώς και στην πέριξ περιοχή. Υπάρχουν μάλιστα τουλάχιστον τέσσερις καταγεγραμμένες αιματηρές συμπλοκές στην εν λόγω περιοχή, εκ των οποίων ορισμένες ένοπλες» αναφέρεται στην επιστολή που συνυπογράφουν οι πρόεδροι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Αναστάσιος Καπνοπώλης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Ιωάννης Μασούτης και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης.

'Οπως υποστηρίζουν, η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται σε "γη της επαγγελίας" για το λαθρεμπόριο και το παραεμπόριο. Το αποτέλεσμα, προσθέτουν, είναι προϊόντα αμφίβολης προέλευσης και χαμηλής ποιότητας να κατακλύζουν την εν λόγω περιοχή καθώς και άλλους εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, υπονομεύοντας, με τον τρόπο αυτό τη λειτουργία των νόμιμων, στεγασμένων και υπαίθριων εμπορικών επιχειρήσεων. Όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου «η διαιώνιση αυτής της κατάστασης στερεί σημαντικούς πόρους από το ελληνικό δημόσιο, ενώ ενισχύει την αίσθηση εγκατάλειψης και ατιμωρησίας στο κέντρο της πόλης».

«Τα επιμελητήρια, ως φορείς εκπροσώπησης των νόμιμων επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης, θεωρούν απαράδεκτη την κατάσταση και καλούν όλους τους αρμόδιους φορείς να συντελέσουν στην απομάκρυνση των μικροπωλητών, καθώς και στην πάταξη του παράνομου εμπορίου όλων των ειδών που δεν εμπίπτουν στη νόμιμη εμπορική διάθεση» υπογραμμίζεται την επιστολή, που κοινοποιείται επίσης στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, την εισαγγελία εφετών Θεσσαλονίκης και τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 10/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα