Αμαρτωλές μετακινήσεις κρατικών αυτοκίνητων το 2015 καταγγέλλουν βουλευτές της ΝΔ

Αμαρτωλές μετακινήσεις κρατικών αυτοκίνητων το 2015 καταγγέλλουν βουλευτές της ΝΔ

Ερώτηση προς τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Χριστόφορο Βερναρδάκη, για τις μετακινήσεις των κρατικών αυτοκινήτων το 2015, κατέθεσαν 22 βουλευτές της ΝΔ, με πρωτοβουλία της υπεύθυνης του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκης Κεραμέως.

Όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές της ΝΔ, το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, «καταδεικνύει το μέγεθος της διαφθοράς», και τονίζουν ότι μεταξύ των ευρημάτων που εντοπίστηκαν από τον έλεγχο που διενήργησε για το 2015, είναι «πολλαπλά εικονικά δρομολόγια, καθώς και σπατάλες από τον εφοδιασμό καυσίμων και τη διέλευση διοδίων».

«Ενδεικτικά, στο πόρισμα περιγράφεται μεταφορά ακόμα και ατόμων που είχαν αποβιώσει, αυτοκίνητο που διήνυσε 627 χλμ. σε περίπου 40 λεπτά, αλλά και αυτοκίνητο με 129 διελεύσεις διοδίων σε 26 ημέρες, χωρίς να έχει υποβληθεί προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση διέλευσης διοδίων από τους υπογράφοντες οδηγούς», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ