Αλυσιδωτές εξελίξεις μετά την απόφαση του ΣτΕ να «ξηλώσει» τον ΕΦΚΑ

Αλυσιδωτές εξελίξεις μετά την απόφαση του ΣτΕ να «ξηλώσει» τον ΕΦΚΑ

Αλυσιδωτές εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, αντισυνταγματικές, ζωτικές διατάξεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ξηλώνοντας ουσιαστικά τον νόμο Κατρούγκαλου.

«Παλέψαμε και δώσαμε μάχη στα δικαστήρια καταγγέλοντας το νόμο ως αντισυνταγματικό. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το σκεπτικό της απόφασης. Αν τα τα πράγματα είναι έτσι θα πρέπει ο νόμος Κατρούγκαλου να αποτελέσει παρελθόν» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Ωστόσο κράτησε μια επιφύλαξη για το τι θα ακολουθήσει λέγοντας ότι «από αυτή την κυβέρνηση έχουμε δει αρκετά τερτίπια».

«Είχαμε πει ότι ο νόμος αυτός θα φέρει τεράστια προβλήματα στους διπλωματούχους μηχανικούς. Πάνω από το 80% είναι σε δύσκολη θέση γιατί δεν μπορεί να βγάλει ασφαλιστική ενημερότητα καθιστώντας απαγορευτική τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς» εξήγησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Νίκος Μήλης.

Όπως τόνισε «το ασφαλιστικό καταστρέφει τον επιστημονικό κόσμο της χώρας» και πρόσθεσε «θεωρούμε ότι το ΣτΕ θα πρέπει να κρίνει εν ονόματι της δικαιοσύνης και η κυβέρνηση να σταματήσει να δημεύει τον κόπο των Ελλήνων επιστημόνων».

Επιπλέον, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, τόνισε ότι «...αν η πληροφορία για το ΣτΕ ισχύει, αποτελεί ιστορική δικαίωση για τον κλάδο μας και τις κινητοποιήσεις του 2016... ήρθε και η Ανάσταση για τους δικηγόρους...».

Ο κ. Βερβεσός πρόσθεσε ότι ο νόμος Κατρούγκαλου οδηγεί στη δήμευση εισοδήματος και οι δικηγόροι έχουν προσβάλει τον νόμο.

Φωτογραφία: Ιntime News