Alpha Bank: Τι προβλέπει η συμφωνία για τους εργαζόμενους που μεταφέρονται στη Cepal

Alpha Bank: Τι προβλέπει η συμφωνία για τους εργαζόμενους που μεταφέρονται στη Cepal

Την πλήρη αναγνώριση των εργασιακών δικαιωμάτων καθώς και bonus που ξεκινά από τα 25.000 ευρώ προβλέπει η συμφωνία για τη μεταφορά 800 εργαζόμενων της Alpha Bank στην εταιρεία διαχείρισης κόκκινων δανείων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank αναφέρονται όλοι οι όροι της συμφωνίας που προβλέπει πλήρη κατοχύρωση εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Πιο αναλυτικά, η συμφωνία προβλέπει τα ακόλουθα:

1. Πλήρης αναγνώριση των ετών προϋπηρεσίας από τη Cepal, όλων των εργαζομένων.

2. Ουδεμία μισθολογική μεταβολή στις αποδοχές του εργαζόμενου με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων που λαμβάνει.

3. Διατηρούνται όλες οι οικειοθελείς παροχές (όπως π.χ. έξοδα κίνησης, αυτοκίνητο, κινητό τηλέφωνο και κλπ).

4. Διατηρείται το βρεφονηπιακό επίδομα με τους ίδιους ακριβώς όρους που ισχύουν στην Τράπεζα.

5. Διατηρείται το ομαδικό νοσοκομειακό πρόγραμμα με τους υφιστάμενους όρους.

6. Διατηρείται το εξωνοσοκομειακό πρόγραμμα με τους υφιστάμενους όρους.

7. Διατηρείται το υφιστάμενο αποταμιευτικό πρόγραμμα της ΑΧΑ, δίνοντας το πλεονέκτημα της καταβολής συνολικού ποσού (100%) του ατομικού λογαριασμού που προέρχεται από τις εισφορές του εργαζόμενου αλλά και του εργοδότη, με δέσμευση της Cepal συνέχισης καταβολής εισφοράς σε αντίστοιχο πρόγραμμα.

8. Διατηρείται η ίδια τιμολογιακή πολιτική, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις στα υφιστάμενα εξυπηρετούμενα δάνεια και κάρτες.

9. Οι δικαιούχοι του λογαριασμού αρωγής τέκνων θα λάβουν, όλως εξαιρετικώς, το 100% των εισφορών εργαζόμενου και εργοδότη.

10. Οι εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι στο ΤΑΠΙΛΤΑΤ βάσει του νόμου 4680/2020 έχουν το δικαίωμα να διατηρήσουν την επικουρική τους ασφάλιση.

11. Οι εργαζόμενοι-ασφαλισμένοι στο ΤΑΥΤΕΚΩ, βάσει του Νόμου 4680/2020 θα επανεγγραφούν στο Ταμείο διατηρώντας τις υφιστάμενες παροχές.

12. Οι εργαζόμενοι που προέρχονται από την πρώην Πίστεως και πρώην Εμπορική διατηρούν το προσυνταξιοδοτικό δικαίωμα βάσει των Νόμων 4387/2016 και 4680/2020 εφόσον έχουν πρωτοασφαλισθεί πριν την 1/1/93.

Η μεταφορά δεν επηρεάζει το εν λόγω δικαίωμα το οποίο συνεχίζει να ισχύει και μπορεί να το ασκήσει όποτε επιθυμεί ο ασφαλισμένος.

13. Οι εργαζόμενοι ασφαλισμένοι της πρ. Ιονικής και πρ. Εμπορικής που καταβάλλουν εισφορές στον Κλάδο Πρόνοιας του ΤΑΥΤΕΚΩ, στα πλαίσια καθολικής διαδοχής, θα εξακολουθήσουν να καταβάλλουν εισφορές με την προϋπόθεση (που ήδη έχουμε ζητήσει) σχετικής υπουργικής απόφασης.

14. Το ομαδικό πρόγραμμα ζωής θα μεταφερθεί στο ομαδικό πρόγραμμα της Cepal.

15. Θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία ωράριο και το δικαίωμα κανονικής άδειας ισχύει λαμβανομένης υπόψη της προϋπηρεσίας.

16. Οι εργαζόμενοι, προερχόμενοι από την πρ. Πίστεως θα λάβουν στο ακέραιο το συνολικό ποσό του εφάπαξ που έχει παρακρατηθεί από την Τράπεζα.

17. Οι εργαζόμενοι που μεταφέρονται στην CEPAL θα λάβουν χρηματική παροχή 10 μικτών μηνιαίων αποδοχών με κατώτατο πλαφόν που ανέρχεται στο ποσό των 25.000€ και ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση που προέρχεται από τη λύση σύμβασης εργασίας δηλ. μηδέν φόρος έως 60 χιλιάδες €.