Alpha Bank: Συνένωση Διεθνών Πιστοποιητικών

Alpha Bank: Συνένωση Διεθνών Πιστοποιητικών

Σε συνένωση των Διεθνών Πιστοποιητικών (Global Depositary Receipts - GDRs) της Alpha Bank, τα οποία είναι εισηγμένα προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, προχώρησε η Deutsche Bank Trust Company Americas. 

Αναλυτικά, όπως αναφέρει η Alpha Bank, σε συνέχεια της πρόσφατης αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου και της συνενώσεως (reverse split) κοινών μετοχών της εισηγμένων προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνει ότι η Deutsche Bank Trust Company Americas, ενεργούσα ως θεματοφύλακας των Διεθνών Πιστοποιητικών (Global Depositary Receipts - GDRs), εισηγμένα προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (London Stock Exchange), πραγματοποίησε αντίστοιχα συνένωση και στα GDRs.

Οι κάτοχοι των GDRs της Τραπέζης υποχρεούνται να τα παραδώσουν προς ακύρωση και ανταλλαγή σε αναλογία πενήντα (50) παλαιά GDRs προς ένα (1) νέο. Κλασματικά GDRs δεν έχουν καταλογισθεί και δεν θα καταλογισθούν. Το σύνολο των κλασματικών υπολοίπων (εάν υπάρχουν), θα πωληθούν και τα καθαρά έσοδα θα διανεμηθούν στους δικαιούχους κατόχους των GDRs.

Συνεπεία των ανωτέρω, η Τράπεζα επιβεβαιώνει τον ακόλουθο αριθμό εκδοθέντων GDRs, καθένα εκ των οποίων αντιπροσωπεύει 0,25 μίας (1) κοινής μετοχής ονομαστικής αξίας Ευρώ 0,30:

US02071M6066: 60 GDRs (που αντιπροσωπεύουν 15 κοινές μετοχές)
US02071M7056: 100 GDRs (που αντιπροσωπεύουν 25 κοινές μετοχές)
US02071M4087: 0 (μηδέν) GDRs

Τα ανωτέρω GDRs αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου την 18 Ιανουαρίου 2016