Άλλαξε γνώμη ο 'Ελον Μασκ για την πώληση tweet του ως NFT

Άλλαξε γνώμη ο 'Ελον Μασκ για την πώληση tweet του ως NFT

Ο διευθύνων σύμβουλος των Tesla και SpaceX, Έλον Μασκ, άλλαξε γνώμη για την πώληση ενός tweet του με θέμα τα ψηφιακά συλλεκτικά έργα (NFT), ως ψηφιακό συλλεκτικό έργο.

Η υψηλότερη προσφορά για τη δημοπρασία του tweet, που περιλαμβάνει ένα βίντεο και ένα τραγούδι για NFTs, ήταν στα 1,1 εκατ. δολάρια πριν ο Μασκ αλλάξει γνώμη λέγοντας ότι «εν τέλει, δε νιώθω ότι είναι σωστό να το πουλήσω. Το αφήνω», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τα ψηφιακά συλλεκτικά έργα είναι επαληθεύσιμα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, εγγυημένα μέσω της τεχνολογίας blockchain. Ωστόσο, αντίθετα με τα κρυπτονομίσματα που είναι ισοτιμίες blockchain, τα NFT's δεν είναι ανταλλάξιμα, καθώς κάθε ένα είναι ξεχωριστό και δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Η δημοτικότητα των ψηφιακών συλλεκτικών έργων έχει αυξηθεί εκθετικά τους τελευταίους μήνες καθώς οι καταναλωτές ξόδεψαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε NFTs όπως τα NBA Top Shot και άλλα ψηφιακά έργα. H μεγαλύτερη αγορά μέχρι σήμερα να είναι στα 70 εκατ. δολάρια για το έργο «Everydays: The First 5000 Days» του καλλιτέχνη Μπίπλ.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσι, είχε προχωρήσει στην πώληση του πρώτου του tweet ως NFT με την υψηλότερη προσφορά να είναι στα 2,5 εκατ. δολάρια.