Αλλαγές στο οργανόγραμμα και την δομή της Mytilineos

Αλλαγές στο οργανόγραμμα και την δομή της Mytilineos

Η ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της MYTILINEOS το 2017 με την απορρόφηση των θυγατρικών της και τη δημιουργία μίας ενιαίας και στιβαρής εταιρείας, ήταν ένα κορυφαίο εταιρικό ορόσημο, τα οφέλη του οποίου είναι ορατά ακόμα και σήμερα σε όλους τους stakeholders, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, συνεργατών, μετόχων, ομολογιούχων και πολλών άλλων.  

Ωστόσο, η επιτυχία μίας εταιρείας έγκειται στην ικανότητά της να αφουγκράζεται τις παγκόσμιες  τάσεις του επιχειρείν και να λαμβάνει υπόψη τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, βάσει πάντα των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.  
 
Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της MYTILINEOS ενέκρινε στις 4.2.2020 τις προτάσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Ευάγγελου Μυτιληναίου, ως ακολούθως:  
 
Α.  Με την επικείμενη ολοκλήρωση της πλήρους εξαγοράς της θυγατρικής ΜΕΤΚΑ EGN και την ταχύτατη εξέλιξή της σε ένα από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές φωτοβολταϊκών έργων και έργων αποθήκευσης ενέργειας παγκοσμίως, προστίθεται ένας νέος Τομέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας (ΤΕΔ) Διεθνούς Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας, με Γενικό Διευθυντή τον Νίκο Παπαπέτρου.  Ο νέος ΤΕΔ ανάγεται πλέον σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης της εταιρείας, ενώ παράλληλα αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στη δημιουργία συνεργειών.  
 
Β. Με βάση τις διεθνείς καλές πρακτικές και τις εξελίξεις στον ελληνικό ενεργειακό χώρο, ο ΤΕΔ Εμπορίας Φυσικού Αερίου ενοποιείται με τον ΤΕΔ Ηλεκτρικής Ενέργειας, ενώ ήδη αποτυπώνονται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας ενοποιημένα τα αποτελέσματα των εν λόγω δραστηριοτήτων. Τη θέση του Γενικού Διευθυντή στον ενοποιημένο πλέον ΤΕΔ Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου αναλαμβάνει ο Ντίνος Μπενρουμπή, ενώ ο μέχρι πρότινος Διευθυντής ΤΕΔ Εμπορίας Φυσικού Αερίου, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή με αρμοδιότητα τα θέματα Φυσικού Αερίου.   
 
 Γ.  Το θέμα της Αειφόρου Ανάπτυξης έχει εξελιχθεί από περιφερειακό στοιχείο σε βασική προτεραιότητα και κύριο μέρος της στρατηγικής και της οργάνωσης της εταιρείας. Στη βάση αυτή η μέχρι τώρα Γενική Διεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων και Εταιρικής Διακυβέρνησης μετασχηματίζεται σε Γενική Διεύθυνση Εταιρικής Διακυβέρνησης και Αειφόρου Ανάπτυξης με Γενικό Διευθυντή τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Η νέα Γενική Διεύθυνση θα αποτελεί το “center of excellence” της MYTILINEOS στον χώρο της Αειφόρου Ανάπτυξης, θα παρακολουθεί την εφαρμογή όλων των σχετικών δράσεων και θα φροντίζει για την ευθυγράμμιση της στρατηγικής με την Αειφόρο Ανάπτυξη.
 
Παράλληλα, εγκρίθηκαν και οι ακόλουθες αλλαγές στο οργανόγραμμα της εταιρείας:  
 
• Ο Ευάγγελος Χρυσάφης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας, αναλαμβάνει από τη θέση του αυτή ειδικές αρμοδιότητες σε ρυθμιστικά θέματα και θέματα στρατηγικής της εταιρείας στον χώρο της Ενέργειας.  
 
• Γενικός Διευθυντής Νομικών, Ρυθμιστικών και Κανονιστικών θεμάτων αναλαμβάνει ο Πέτρος Σελέκος.
 
• Η Διεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων θα υπάγεται πλέον στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών, υπό τον Ιωάννη Καλαφατά.
 
• Η Διεύθυνση Επικοινωνίας και Στρατηγικής Marketing αναβαθμίζεται σε Γενική Διεύθυνση με Γενική Διευθύντρια την Βίβιαν Μπουζάλη.