Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, 09:16

-A +A

Αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ λίγο πριν τις εκλογές

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, 09:16
Αλλαγές στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ λίγο πριν τις εκλογές
-A +A

Σε αλλαγές διοικήσεων σε ΔΕΚΟ προχωρά η κυβέρνηση σε συνεργασία με το υπερταμείο λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, με την αρχή να γίνεται την Τετάρτη από την ΕΥΔΑΠ όπου αναμένεται η τοποθέτηση νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Θα ακολουθήσουν, σύμφωνα με την Καθημερινή, οι αλλαγές πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και στην ΕΥΑΘ.

Πληροφορίες φέρνουν ως αντικαταστάτη του Ιωάννη Μπενίση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΠΑ ενώ για τη θέση του προέδρου της ΕΥΔΑΠ προρίζεται έτερο στέλεχος με καριέρα στο εξωτερικόι καθώς το υπερταμείο προσπαθεί να δώσει στις αλλαγές τεχνοκρατική χροιά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αλλαγές στην ΕΥΔΑΠ γίνονται χωρίς προκήρυξη των θέσεων, επιτείνοντας τις αιτιάσεις για αδιαφάνεια αν και από το υπερταμείο λένε ότι οι αλλαγές γίνονται με τη συνδρομή εταιρειών συμβούλων ειδικών σε θέματα προσωπικού που έχουν προσληφθεί για το σκοπό αυτό.

Τη Δευτέρα προέκυψε και η παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ, Ιωάννη Κρεστενίτη. Ο κ. Κρεστενίτης δεν εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν στην παραίτηση με την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΑΘ με μοναδικό θέμα τον διορισμό νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου να έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Στη ΔΕΗ προωθείται η αλλαγή πέντε μη εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου η θητεία των οποίων λήγει στις 10 Ιουλίου 2019.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα