Αλλαγές κορυφής σε Alpha Finance και Alpha Asset Management

Αλλαγές κορυφής σε Alpha Finance και Alpha Asset Management

Νέα σελίδα για τις δύο θυγατρικές της εταιρείες, Alpha Finance και Alpha Asset Management, δρομολογεί η Alpha Bank.

Από την 1.1.2022 Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Finance αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Κωστόπουλος, μέχρι σήμερα επικεφαλής της Διεύθυνσης Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές (IR) του Ομίλου.

Από την ίδια ημερομηνία, Διευθύνων Σύμβουλος της AlphaAsset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ αναλαμβάνει ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, έως σήμερα Διευθυντής Προϋπολογισμού και Ελέγχου της Alpha Bank.

Οι κ.κ. Κωστόπουλος και Αντωνόπουλος διαδέχονται τους Πάρι Βασιλειάδη και Κίμωνα Βολίκα, τους οποίους ο Όμιλος της Alpha Bank ευχαριστεί για την πολυετή και ουσιαστική τους προσφορά. 

Παράλληλα, σε ξεχωριστή ανακοίνωση η Alpha Bank ενημέρωσε για την ανάληψη της Διεύθυνσης Σχέσεων με Θεσμικούς Επενδυτές και Αναλυτές (IR) του Ομίλου από τον κ. Ιάσονα Κεπαπτσόγλου.

Έχοντας ήδη μία μακρά διαδρομή στις Διευθύνσεις Ανάλυσης και Έρευνας κορυφαίων διεθνών Τραπεζών με έδρα το Λονδίνο, ο κ. Κεπαπτσόγλου παίρνει τη σκυτάλη από τον κ. Δημήτρη Κωστόπουλο.

Σύγχρονες Υπηρεσίες προς Ιδιώτες, Επιχειρήσεις και Θεσμικούς

Tο φιλόδοξο Πρόγραμμα Μετασχηματισμού της Τράπεζας θέτει τον Πελάτη στο επίκεντρο των ενεργειών της με στόχο την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών και εξατομικευμένων προϊόντων, σχεδιάζοντας προτάσεις αξίας κατάλληλες στο προφίλ κάθε Πελάτη, και τη βελτίωση της εξυπηρέτησής του. Η διοικητική ανανέωση των δύο θυγατρικών συνδέει την αξιοπιστία και τις υψηλές επιδόσεις με την περαιτέρω ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων και νέων ψηφιακών δυνατοτήτων που θα καταστήσουν τις προτάσεις τους πρώτη επιλογή. 

Η Alpha Bank έχει ισχυρή παράδοση, τόσο στις χρηματιστηριακές εργασίες, καθώς ήταν από τους πρώτους που ίδρυσε Ανώνυμη Χρηματιστηριακή Εταιρεία το 1989, όσο και στα Αμοιβαία Κεφάλαια, με την Alpha Α.Ε.Δ.Α.Κ να ιδρύεται τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Με τις δύο εταιρείες μπήκαν οι βάσεις, ώστε ο Όμιλος τις επόμενες δεκαετίες να διακριθεί και να γίνει σημείο αναφοράς για τις υπηρεσίες του στο τομέα των επενδύσεων.

Πλέον, σε μία περίοδο που η Οικονομία και το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα της χώρας επιστρέφουν σε τροχιά στέρεης ανάπτυξης, Alpha Finance και Alpha AssetManagement ισχυροποιούνται περαιτέρω, με σκοπό να είναι πρωταγωνιστές στις κεφαλαιαγορές. 

Η πρώτη μέσα από μία πλήρη δέσμη λύσεων παρέχει χρηματιστηριακές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου προς ξένους και Έλληνες θεσμικούς επενδυτές αλλά και στους ιδιώτες πελάτες μέσα από μια συνεχώς αναβαθμιζόμενη πλατφόρμα ηλεκτρονικών δικτύων, ενώ παράλληλα στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα πρωταγωνιστώντας στην άντληση μετοχικών και ομολογιακών κεφαλαίων από την κεφαλαιαγορά.

Η Alpha Asset Managementμέσα από την αποτελεσματική διαχείριση και κατανομή περιουσίας παράγει αξία για τους ιδιώτες και θεσμικούς Πελάτες της Τράπεζας, όπως αποτυπώνεται στη διαχρονική επίτευξη υψηλών αποδόσεων με μειωμένο επενδυτικό κίνδυνο των υπό διαχείριση κεφαλαίων. Επιπλέον συμβάλλει στην ανάπτυξη και εμβάθυνση των εγχώριων αγορών.