Αλλαγές για μεγαλύτερη διαφάνεια ζήτησε ο Ο. Κωνσταντινόπουλος

Αλλαγές για μεγαλύτερη διαφάνεια ζήτησε ο Ο. Κωνσταντινόπουλος

Τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, μια εκ των οποίων δέχτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος ανέπτυξε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σχετικά με τις «πολιτικές offshore».

Ειδικότερα, ζήτησε την αλλαγή της παραγράφου πέντε της τροπολογίας, ώστε να μην υπάρξει νομικό κενό και εκμεταλλευτούν οι «εμπλεκόμενοι» τις τρείς ημέρες που ο νόμος ίσχυε.

«Αλλάξτε την παράγραφο 5 και να μην υπάρχει καμία ευεργετική πρόνοια για όσους έχουν τέτοιες εταιρίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος, κάτι το οποίο τελικά έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση. Επίσης, ζήτησε να διευκρινίσει η κυβέρνηση γιατί επιτρέπεται η  μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων εντός 60 ημερών και μάλιστα από το ΠΑΣΟΚ υπαινίσσονταν ότι αυτή η ρύθμιση «έχει δράκο από πίσω»!

«Κι επειδή είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμμελος για την ΝΔ, ότι είναι ανοχή η αποχώρηση θα έπρεπε να νιώθει ένοχος  γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρούσε συνεχώς ως αντιπολίτευση. Λέτε δεν έχετε να κρύψετε τίποτα εσείς δεν φέρατε νόμο για υπουργό σας. Ο κ. Κουράκης ψήφισε την άρση ασυλίας βουλευτή σας για θέμα για το πόθεν έσχες και ήρθατε εδώ μετά και αλλάξατε απόφαση», σημείωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος ενώ κατήγγειλε ότι η διαδικασία στήθηκε για να βγει το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» και μετά να έρθει πιο αυστηρή διάταξη.

Αλέξανδρος Διαμάντης