Αλ. Χαρίτσης: Το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκλογών

Αλ. Χαρίτσης: Το υπουργείο Εσωτερικών είναι έτοιμο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκλογών

Ανοιχτό φαίνεται πως παραμένει το σενάριο πρόωρων εκλογών το Μάιο, με το υπουργείο Εσωτερικών να δηλώνει... έτοιμο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο. 

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο σενάριο ταυτόχρονης διεξαγωγής πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων τον Μάιο, μιλώντας στον Real fm, ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, υποστήριξε ότι «το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει και θα είναι έτοιμο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο».

«Θα είμαστε, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα και αυτό μιας και ανοίξαμε αυτή την συζήτηση, περιλαμβάνει αφενός την τεχνική προετοιμασία γι'' αυτό άλλωστε έχουμε ξεκινήσει εδώ και μήνες τη διαδικασία για την προμήθεια όλου του αναγκαίου εκλογικού υλικού και μάλιστα κάποιοι βγήκαν και μας κατηγόρησαν για αυτό. Εγώ θεωρώ ότι πρέπει η ελληνική Πολιτεία και η εκάστοτε κυβέρνηση να δίνει το σήμα της έγκαιρης προετοιμασίας για τόσο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, όπως η ταυτόχρονη διεξαγωγή εκλογικών αναμετρήσεων», είπε και πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τεχνικά και θεσμικά και θα παρουσιαστεί μία σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες εισάγονται για πρώτη φορά. 

Παράλληλα, για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Χαρίτσης συνέστησε «μεγαλύτερη υπευθυνότητα από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε σχέση με αυτό το ακανθώδες ζήτημα, από τη στιγμή, μάλιστα, που αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει το θέμα, μετά το 2001, οπότε και δόθηκε συνταγματικά η δυνατότητα για κάτι τέτοιο».

Τέλος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας, με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αθρόες ελληνοποιήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Η προσπάθεια που κάνουμε έχει στόχο τη δημιουργία ενός αντικειμενικού, διάφανου συστήματος για την απόδοση ιθαγένειας σε εκείνες τις κατηγορίες συμπολιτών μας, που, βάσει του Συντάγματος και του νόμου, το δικαιούνται και όχι φυσικά τις αθρόες "ελληνοποιήσεις", όπως ισχυρίζονται κάποιοι».