Ακυρώθηκε το πρόστιμο στη Γρ. Σαράντης που επέπεβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ακυρώθηκε το πρόστιμο στη Γρ. Σαράντης που επέπεβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ακυρώθηκε το πρόστιμο ύψους 1.939.849,41 στην εταιρεία Γρ. Σαράντης που είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία άσκησε προσφυγή κατά της αποφάσεως ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών επί της οποίας εκδόθηκε η υπ' αριθμ. 2246/2018 απόφαση του που έκανε δεκτή την προσφυγή της Γρ. Σαράντης και ακύρωσε το πρόστιμο που είχε επιβληθεί με την απόφαση υπ' αριθμ. 646/2017 της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Παράλληλα σημειώνεται ότι η εταιρεία με την επωνυμία ESTEE LAUDER HELLAS SA, όπου η εταιρεία Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ διατηρεί έμμεση συμμετοχή κατά ποσοστό 49%, και στην οποία, με την ίδια απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού (646/2017) επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.388.425,35 ευρώ, άσκησε προσφυγή κατά της εν λόγω αποφάσεως ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία έγινε επίσης δεκτή με την υπ' αριθμ. 2248/2018 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. Με την απόφαση αυτή το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακύρωσε το πρόστιμο που είχε επιβληθεί βάσει της προαναφερθείσας απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.